قاسم قاسمی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دستگاه های شتابنگار بر خط زلزله در صورت آماده شدن زیر ساخت، در شهرهای گرمخان، فاروج، شوقان،پیش قلعه، ناوه، گیفان، ودشت گرمه استان نصب میشود.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان شمالی افزود: کارکرد این دستگاه ها سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن است و این تجهیزات سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران زمینه افزایش سرعت عمل مسوولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله واقع شده در استان را فراهم می کند.
قاسمی اظهار داشت: سامانههای هشدار پیش هنگام و پاسخ سریع، مهمترین ابزار مدیریت بحران است و با توجه به لرزه خیزبودن استان، استفاده از این امکان ضروری است.
وی اظهار داشت: ۵۹۰ هکتار از محدوده شهرهای خراسان شمالی، بافت ناکارآمد است و با توجه مساحت گسترده آن و وقوع آسیب های فراوان هنگام حادثه، ما را وادار می کند تا هر چه بیشتر از فناوری های جدید در بخش زلزله بهره مند شویم.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان شمالی تصریح کرد: اولویت راه اندازی و نصب شتاب نگارها در مرکز استان به خصوص بخش های پرجمعیت و با ریسک و خطر بالای زلزله است.
با پیگیری اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان شمالی در سال ۱۳۹۸ آماده سازی زیر ساخت ۶ ایستگاه شتابنگار بر خط در شهرهای بجنورد، اسفراین، آشخانه، شیروان ، جاجرم ، راز نصب و راه اندازی شد، همچنین پیش از این نیز ۲۰ دستگاه شتابنگار دیجیتال در مناطق مختلف استان نصب بوده که با نصب ۶ دستگاه شتابنگار در مجموع وسعتی بیش از سطح استان را پوشش میدهند.