غلامحسین ساقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هم اکنون آبرسانی به ۲۹۶ روستا با اجرای مجتمع های آبرسانی روستایی و دیگر اقدامات مانند حفر چاه در دست اقدام است افزود: برای تکمیل مجتمع های اولویت دار روستایی ۵۲۵ میلیارد تومان نیاز داریم که با تکمیل و به اتمام رساندن آن ها روستاها دارای آب پایدار می شوند.
وی خاطرنشان کرد: آبرسانی به ۹۸ روستا در دستور کار است و برای اجرای ۶ مجتمع آبرسانی هم امسال ردیف بودجه ایجاد می شود.
ساقی افزود: براساس سند تامین آب پایدار روستایی نیاز به هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار داریم تا آب روستاها به تراز آب شهرها برسد.
وی در مورد آب رسانی به شهرها نیز گفت: به جز ۲ شهر یکه سعود و غلامان که تازه تبدیل به شهر شده و تاسیسات آبرسانی در آن ها صفر است و هم چنین فاروج که به یکباره با افت آب شدید در چاه های آبرفتی مواجه شد مشکل حادی در شهرها وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب افزود: اما با توجه به آماری که در مورد بارش ها و کاهش آب های سطحی و زیر زمینی داریم باید برای تامین آب شهرها اقدامات مختلفی صورت گیرد که یکی از آن ها حفر چاه است زیرا سالی که گذشت کم بارش ترین تابستان بود و سال آینده نیز بدتر خواهد شد تابستان سختی در پیش داریم.
ساقی گفت: خیلی از روستاهای استان که با چاه دستی تامین آب می شد خشک شده اند یا در حال خشک شدن است و باید برای تامین آب این ها به فکر چاه آهکی بود و در عین حال ۱۱ شهر دارای تنش و منابع آب در این شهرها نیز بسیار کم است
وی با بیان این که در شهرها تقویت حجم مخازن آب یکی از راهبرد های تامین آب است گفت: بر این اساس با توجه به دارا بودن ۱۵۵ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب ۵۹ هزار و ۲۰۰ متر مکعب مخزن جدید نیاز داریم.
ساقی افزود: از این حجم مخازن آب بخشی وارد مدار شده و بخشی در حال اجرا است و برای تکمیل بقیه آن به ۱۵۱ میلیارد تومان نیاز داریم.
وی در مورد راهبرد دیگر که حفر چاه است نیز گفت: حفر ۵۰ حلقه چاه را در برنامه داریم که فقط برای حفاری آن ها ۱۲۵ میلیارد تومان نیاز است و ردیف ملی ندارد و از اعتبارات استانی باید کمک بگیریم.
وی گفت: این در حالی است که اجرای خط انتقالٰ برق رسانی و تجهیز این چاه ها هم ۶۱۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
در حال حاضر شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی دارای ۳۵۶ هزار و ۲۲۲ مشترک آب و ۸۳ هزار و ۷۵۶ مشترک فاضلاب می باشد.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.
در این استان ۱۱ شهر و ۲۹۷ روستا با تنش آب مواجهند و به ۸۳ روستا با تانکر آب رسانی می شود.