تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۷

یزد- ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد گفت: از مجموع ۳۴۷ هزار نفر شاغلان استان، ۶۱ هزار ( ۱۷.۵۷ درصد) تن در اختیار زنان و بقیه از آن مردان است و از ۴۳ هزار نفر افراد جویای کار ۲۵ هزار ( ۵۸.۱۳ درصد) تن زن و بقیه مرد هستند.

یزد  یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۹ درصد زن و بقیه مرد هستند و از مجموع جمعیت استان ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند و ۹ هزار نفر جمعیت روستایی استان عشایر هستند​​​​​​.
به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی سازمان یادشده وضعیت اشتغال و بیکاری استان در هشتمین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مورد رسیدگی قرار گرفت و  سید مجتبی حسینی پور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد در این نشست افزود: این کارگروه  بر اساس آیین نامه شورای برنامه ریزی و توسعه استان و با ترکیب جدید در  سال ۱۳۹۸، ۹ جلسه برگزار کرد.

وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۹ هیجده جلسه و از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون هفت جلسه تشکیل شد و به مرور برخی از شرح وظایف ۲۹ گانه و اعضای ثابت و متغیر آن پرداخته شد.
همچنین معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد گفت: مرکز آمار ایران از سال ۱۳۸۴ طرح آماری نیروی کار را با هدف شناخت ساختار و سنجش وضعیت اشتغال و بیکاری استانها در کشور به اجرا گذاشت.

محمد حمید فخرالدین افزود: بر این اساس نرخ بیکاری مطلق استان پارسال با ۱۱.۱ درصد در رتبه دهم بیشترین بیکاری در استان ها گزارش شد و ۱.۵ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
وی اظهار کرد: آماری بیکاری استان از سال ۱۳۹۴ تاکنون فراتر از نرخ میانگین کشوری است و کمترین این پدیده اجتماعی مربوط به استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، ایلام، تهران و اردبیل تعلق دارد.
وی همچنین در خصوص آمار بیکاری به تفکیک مردان و زنان یزد تصریح کرد: نرخ بیکاری زنان استان از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۹ از ۱۴.۴ درصد به ۲۸.۸ درصد رسید در حالیکه نرخ بیکاری مردان در این مدت از ۴.۵ درصد با رشد ملایم به ۶ درصد رسیده است.
فخرالدین افزود: نرخ بیکاری مردان استان در تمامی سال های دهه ۹۰ کمتر از میانگین کشوری و در سال ۱۳۹۹ در رتبه ششم کمترین نرخ استان ها قرار داشت.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد گفت: نرخ بیکاری زنان استان از سال ۱۳۹۲ تاکنون نسبت به میانگین کشوری رو به افزایش است و در سال ۱۳۹۹ به رتبه دوم بیشترین نرخ بیکاری میان استان ها رسید.
 فخرالدین اضافه کرد: این طرح به صورت فصلی در استان انجام می شود و در هر دوره از اجرای طرح به یکهزار و  ۸۴۸ خانوار مراجعه و اطلاعات از طریق تب لت جمع آوری می شود.
وی گفت: بر اساس نتایج طرح نیروی کار، نرخ مشارکت اقتصادی استان از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ از ۳۵.۶ درصد به ۴۵.۲ درصد افزایش یافت که به میزان ۳.۹ درصد بیش از میانگین کشوری است.
فخرالدین اضافه کرد: ۴۹.۳ درصد اشتغال استان در سال ۱۳۹۹ مربوط به بخش خدمات، ۴۳.۷ درصد مربوط به بخش صنعت و هفت درصد مربوط به بخش کشاورزی است.
وی برآورد جمعیت استان را در سال ۱۳۹۹، یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر عنوان کرد که ۳۹۰ هزار نفر را جمعیت فعال اقتصادی تشکیل می دهد.
در این نشست پس از بحث و تبادل نظر نمایندگان دستگاه های اجرایی مقرر شد، باتوجه به گزارش ارایه شده برنامه راهبردی ۲۰ ساله اشتغال و بیکاری استان به همراه برش چهارساله و پیشنهاد اقدام های اجرایی تهیه و تدوین شود.

*** ضرورت ساخت نمازخانه در مناطق گردشگری مهریز 

به گفته امام‌جمعه مهریز ساخت نمازخانه در مناطق گردشگری و تفرجگاه‌های این شهرستان از جمله ضرورت ها و جزو مطالبات مردمی است و خیلی از فضاهای فرهنگی، گردشگری و تفرحگاه‌های منطقه بدون نمازخانه است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام عبدالرضا محی‌الدینی در نشست ستاد اقامه نماز شهرستان با بیان اینکه در این مورد تاکنون بارها از سوی مردم متدین به پیگیری ساخت نمازخانه‌های مناسب تاکید شد، ادامه داد: در این ارتباط هرچند پیگیری شده ولی به رغم اهمیت موضوع هنوز اقدام مناسبی صورت نگرفت  .

رییس شورای فرهنگ عمومی مهریز اظهارکرد: دولت در کنار خیران شهر و روستاها باید برای ساخت فضاهای فرهنگی به خصوص نمازخانه اقدام کنند.

محی‌الدینی با اشاره به اینکه مهریز شهری تاریخی، فرهنگی و گردشگری است از اینکه در ساخت نمازخانه اقدام جدی صورت نگرفت انتقاد کرد و گفت: امیدواریم امسال بر حسب ضرورت  در این مورد تلاش شود.

وی تاکید کرد: اگر به امور فرهنگی و دینی در کنار وجود ساخت پارک، بوستان و در مجموعه گردشگری مسجد ایجادشود قطعا نقش مهمی در پیشگیری از ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی دارد.

همچنین فرماندار مهریز گفت: ساخت نمازخانه و مراکز فرهنگی در بوستان‌ها، پارک‌ها و در کنار آثار تاریخی و فرهنگی شهرستان امری حیاتی است و باید خیران دولت را یاری دهند.

رضا زارع‌زاده مهریزی تصریح کرد: در این خصوص هرچند  اقدام هایی شده ولی اصلا پاسخگو نیست و باید برای ارتقای این وضعیت در شهر و مناطق روستایی اقدام شود.

وی با تشکر از ستاد اقامه نماز و پشتیبانی امام‌جمعه و سایر اداره ها در راستای اقامه نمازجماعت در شهرستان گفت: طبق گزارش ارایه شده روند اقامه نماز در اداره ها و دستگاه‌ها رو به رشد است و وظیفه ماست که شرایط را برای شهروندان و مسافران برای اقامه آن فراهم کنیم.

مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی شناسایی‌ شده دارد و باغ پهلوان پور، قنات حسن‌آباد مشیر و دهنو در فهرست آثار سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) به ثبت رسید.

بنای اولیه مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی به قبل از اسلام نسبت می‌دهند و مرکز  این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.