مشهد- ایرنا- یک استاد دانشگاه گفت: متأسفانه راه هنر را گم کرده‌ایم و امروز نام هر چیزی را هنر می‌گذاریم و حال آنکه هنر چیزی جز تجلی ۲ واژه وصل و هجر و شادی و غم نیست و باید نخبگان عرصه هنر به رسالت و مأموریت خود توجه کنند.

به گزارش روز پنجشنبه مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دکتر سیدمحمود انوشه در جمع دارندگان رتبه‌های برتر گروه هنر آزمون سراسری در رویداد «آینده روشن» در مشهد افزود: آنچه شما را فریب می دهد و به انحراف می کشد، این است که اصل را با بدل اشتباه بگیرید.

وی علت انحراف بشر را نه میل او به باطل، بلکه ناشی از اشتباه گرفتن حق و باطل دانست و بیان کرد: امروز در حالی که ما خواب هستیم، شبکه های اجتماعی در ساخت هویت ها و ارائه روایت های کاذب از حقایق، موفق عمل می کنند و فیلم های صهیونیستی از جمله «محمد رسول الله" (ص) با بودجه های کلان و هنرمندانه ساخته می شود تا سیره و زندگی پیامبر اسلام(ص) را مطابق آموزه های شیطانی خود روایت کنند.

این روانشناس هنر را تجلی نیکی و هنرمند را فردی دانست که این جلوه را بروز و ظهور می‌دهد و افزود: دایره هنر پیوند دهنده سه وجه عشق و کانون این دایره، عشق ناب الهی است و هنر فقط محصول عشق است و از دانشجویان هنر درخواست دارم تا آثار کانت، گوته و علامه شهید مطهری پیرامون هنر را مطالعه و جمع بندی کنند.

دکتر انوشه با تأکید بر اینکه علمی که به معرفت تبدیل نشود، ارزش ندارد و تنها دانش انسان‌گرا ظرفیت تبدیل به معرفت را دارد، افزود: ما در هنر هیچ کاری نکرده ایم و بعد از عظمت هنری که رزمندگان در جنگ تحمیلی به نمایش گذاردند، دیگر هیچ حرکتی برای تعالی هنر صورت نگرفته است و هر چه داشته ایم و داریم از همان زمان است.

وی با بیان اینکه کانت و گوته، شعر را نهایت هنر می دانند، دانشجویان را به مطالعه دیوان اشعار امام خمینی(ره) توصیه و خاطرنشان کرد: شاعر کسی است که از عالم معنا به عالم واژه آمده است، نه اینکه برخی از عالم واژه به عالم معنا می روند و صرفا نام شاعر را یدک می کشند.

وی افزود: با نگاهی عمیق می توان عظمت شعر را در نگاه قرآن مشاهده کرد؛ چنانکه امام خمینی(ره)، مثنوی معنوی را تفسیر قرآن می دانند؛ ابیات مولانا را بسیار با تأمل بخوانید چرا که به شکوفایی روحی کمک می کند. برای یک بار هم که شده، از زاویه غیرمغرضانه به ادبیات و عرفان خود و جهان بنگرید و ببینید کدام یک به روح ما نزدیکتر است.

این استاد دانشگاه موفقیت برای انسان کم ظرفیت را مقدمه گستاخی او برشمرد و با تأکید بر اینکه بحران جامعه ما نه ندانستن، بلکه توهم دانایی است، از دانشجویان نخبه خواست به خاطر قبولی در یک رشته خاص یا کسب یک رتبه خاص، دچار اظهار فضل و احساس دانایی نسبت به همه چیز نشوند، چرا که ندانستن فقط یک قدم و دانستن های نادرست، هزار قدم انسان را به انحراف می کشاند.

انوشه به نقل از امام رضا(ع)، لبخند، ایمان، امید و ادب را لازمه رستگاری انسان برشمرد و افزود: هرگز از کسی که همیشه موافق شما است چیزی یاد نمی گیرید؛ موافقت، محصول آرامش دیگران و مخالفت، محصول دانش دیگران است و ما هم به آرامش و هم به دانش در کنار یکدیگر نیاز داریم.

نخستین رویداد «آینده روشن» به‌ همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آستان قدس رضوی، مهر و آبان امسال با حضور دارندگان رتبه های برتر کنکور سراسری در مشهد برگزار می‌شود.