به گزارش ایرنا، احمد تجری روز پنجشنبه در نشست هماهنگی تشکیل شورای سیاستگذاری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس اظهار داشت: علاوه بر این، پرونده ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان پس از چند سال کار و تلاش مستمر، تکمیل و مهرماه امسال جهت ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده است.
"اسب ترکمن با داشتن بدنی کشیده و لاغر، گونهای زیبا از نژاد اسب محسوب میشود که بیشتر در منطقه ترکمن صحرای استان گلستان زیست کرده و پرورش مییابد و به گفته مسوولان امر صادرات آن برای حفظ نژاد به خارج از کشور ممنوع است.
از گذشته بسیار دور پرورش اسب نزد قوم ترکمنهای ساکن در استان گلستان رایج بوده و امروز هم این استان نه تنها در کشور بلکه در دنیا شهره به پرورش مادیان است.
اسب ترکمن گونهای از اسبهای اصیل ایرانی است که پیشینهای طولانی در زندگی ترکمنها دارد و با توجه به ویژگیهای خاصاش در تمام امور ورزشی پرطرفدار بوده و علاقمندان حاضر هستند مبالغ هنگفتی را برای داشتن این اسب پرداخت کنند.
به گفته کارشناسان، اسب ترکمن شامل سه زیرتیره "یموت، آخالتکه و گوگلان" است که امروز تیرههای "یموت و آخالتکه و آخالیموت ترکیبی از ۲ تیره" در استان گلستان نگهداری و پرورش داده میشود و همواره مالکان آنها پای ثابت شرکت در کورسهای بهاره، تابستانه و پاییزه به میزبانی میادین اسبدوانی گنبدکاووس، آق قلا و بندرترکمن هستند.
صنعت پرورش اسب امروز در کشورهای مختلف جهان بهویژه کشورهای اروپایی، آمریکایی و برخی کشورهای منطقه خاورمیانه هرساله علاوه بر درآمدهای حاصل از تولید مثل و فروش کرهها، درآمدهایی از محل شرکت در مسابقات کورس سوارکاری را نصیب فعالان این حوزه و برگزار کنندگان مسابقات آن می کند".
به گزارش ایرنا، "دیوار دفاعی، دیوار بزرگ گرگان یا دیوار سرخ که در برخی متون قدیمی با عنوان مار سرخ مطرح شده یکی از سه دیوار تاریخی جهان است.
این دیوار با نامهای سد اسکندر، سد انوشیروان، سد فیروز، دیوار دفاعی، قزل ییلان، قزل آلانگ و آلان (به زبان ترکمنی) نیز در منابع جغرافیای تاریخی و سفرنامه ها نگارش شده است.
طول دیوار بزرگ گرگان در حدود ۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۲ تا ۱۰ متر است.
امروزه بقایای دیوار تاریخی از کرانه های شرقی دریای خزر تا ارتفاعات و دره های البرز شرقی در دامنه بیلی کوه (پارک ملی گلستان نزدیک روستای زاو در شمال شرقی شهرستان کلاله) قابل مشاهده است.
پیشتر تاریخ ساخت دیوار گرگان را به دوره اشکانی نسبت می دادند اما مطالعات پژوهشی و آزمایشگاهی انجام شده در سال های اخیر نشان داد که این دیوار در دوره ساسانی و به منظور جلوگیری از هجوم اقوام شمالی احداث شد."
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان همچنین از تصویب یک خط اعتباری (تسهیلاتی) ویژه توسعه گردشگری این استان توسط دولت خبر داد و گفت: مبلغ این تسهیلات که از محل بند الف تبصره ۱۸ خواهد بود برای امسال ۵۰۰ میلیارد ریال پیش بینی شده که هنوز ابلاغ نشده است.
گلستان با ۱.۹ میلیون نفر جمعیت و برخوداری از آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی از استانهای برتر در حوزه گردشگری کشور است.