امیرحسین قاضیزاده هاشمی روز چهارشنبه در چهارمین جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان با تاکید اینکه فرزندان شهدا و ایثارگران مجاهدان امروز هستند، افزود: تکریم خانواده شهدا و حفظ کرامت آنها در جامعه از سوی مسوولان مردم و یک ضرورت است.
وی بر توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج ارج نهادن و تکریم جامعه ایثارگری در کشور تاکید کرد و گفت:در حوزه رسیدگی به خانواده ایثارگران و شهدا به یک گفتمان و رویکردی عمومی نیاز است که این مساله تاکنون در کشور به گفتمان تبدیل نشده است و گاهی موارد براساس صحبت خانواده شهدا و ایثارگران ، این خانوادهها مورد تکریم واقع میشوند، اما در عمل شاهد تکریم و گرامیداشت این قشر نیستیم.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تبدیل گفتمان عمومی و نظام فکری جدید در خصوص ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دولت سیزدهم مورد تاکید قرار گرفته است و امید است این استان مکتب و گفتمان عمومی فرهنگ ایثار و شهادت شود.
وی با اشاره به اینکه شهدا، ایثارگران، آزادگان و جانبازان و خانواده آنها مایه افتخار کشور هستند، افزود: تمام دستگاههای دولتی، خصوصی و عمومی باید به وظایف خود در خصوص این افراد عمل عمل کنند.
وی با انتقاد از اینکه هماکنون بخشی از جامعه ایثارگری زیرپوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار ندارند، گفت: کمبود اعتبارات، طبقهبندی نادرست و نبود توازن در پرداخت، مهمترین مشکل جامعه هدف بنیاد شهید است.
قاضیزاده هاشمی با تاکید بر معرفی چهرههای شاخص و همچنین شهدا به نسل جدید و آینده گفت: تهیه فیلم از چهرههای شاخص و سرداران و در هر استان با همکاری بنیادشهید و امور ایثارگران، بسیج، صدا و سیما در دستور کار قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: ساماندهی گلزار شهدا طبق قانون برعهده وزارت کشور است و وزارت کشور مسوول ساماندهی گلزار شهدا و تامین اعتبار برای ساماندهی گلزار شهداست.
معاون رییس جمهوری به تبدیل شدن گلزار شهدا به یک مرکز فرهنگی در کشور اشاره کرد و گفت: هماکنون اجرای این طرح در استان کرمان و یزد با همکاری شهرداری و بنیاد شهید آغاز شده است.
وی به تهیه شجره نامه ایثار و شهادت از بازماندان ایثارگران اشاره کرد و افزود: در این خانواده شهدا دارای شجرهنامه میشوند.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه تاریخ انقلاب اسلامی پر از معجزات مکرر ملت بزرگ ایران است، اظهار داشت:اگر بخواهیم ۳۶۵ روز سال را برای ذکر حماسههای مردم ایران در طول تاریخ اختصاص دهیم، کم است.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه دشمنان در طول چهار دهه گذشته تلاش کردند تا بین مردم و نظام جمهوری اسلامی فاصله بیندازند، گفت: مردم نشان دادند اگر پای دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی باشد، بدون توجه به مشکلات و گلایهها باز هم به میدان خواهند آمد و اجازه نمیدهند دشمنان به کشور آسیب بزنند.
وی به توزیع ناعادلانه امکانات در مناطق مختلف کشور اشاره کرد و گفت: بحث آمایش سرزمین در توسعه کشور رعایت نشده و در استانهای مانند چهارمحال و بختیاری سرمایهگذاری به خوبی انجام نشده است.
قاضیزاده هاشمی با تاکید بر اینکه مردم چهارمحال و بختیاری در دوران دفاع مقدس و دفاع از حرم دین خود را به نظام و انقلاب اسلامی ادا کردهاند، گفت: با وجود گلایهمندی جامعه ایثارگری و جانبازان از بنیاد شهید و امور ایثارگران، این قشر همیشه برای دفاع از کشور آماده هستند.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در پرداختیها به خانوادههای شهدا و ایثارگران توزان وجود ندارد، بیان کرد: این مساله به علت وجود برخی از قوانین است و امکان اصلاح آنها وجود ندارد، همچنین بخشی از جامعه ایثارگری کشور مانند رزمندگان همچنان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار نگرفتهاند، در حالی که این افراد نیز باید مشمول دریافت خدمات شوند.
به گزارش ایرنا، در طول هشت سال دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ شهید و ۵۰۸ آزاده تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است.
ادای احترام به مقام والای شهدا لردگان، حضور در هشتمین یادواره شهدای سرداران، فرماندهان و ۲۸۶ شهید شهرستانهای لردگان و دیدار با ۲ خانواده شهید و جانباز ۷۰ درصد دوران دفاع مقدس از برنامههای روز نخست سفر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی به چهارمحال و بختیاری بود.
حضور در گزار شهدای شهرکرد و ادای احترام به مقام والای شهیدان چهارمحال و بختیاری، افتتاح آسایشگاه جانبازان، حضور در همایش ایثارگران، شرکت در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حضور در شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان از برنامههای روز دوم سفر معاون رییسجمهوری و رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور به بام ایران بود.
چهارمحال و بختیاری در دوران دفاع مقدس افزونبر ۲ هزار و ۴۴۰ شهید تقدیم جمهوری اسلامی ایران کرده است.