بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: طرح اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد استان براساس نیازسنجی واحدهای تولیدی و صنایع استان اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی شجاعی روز جمعه در نشست فوق العاده شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی، اظهار داشت: اشتغال و ایجاد کسب و کار برای افراد بهبودیافته از اعتیاد، حلقه مفقوده ای است که در اجرای چرخه مبارزه با این آسیب اجتماعی هیچ‌گاه دیده نشده است به گونه ای که اگر این بخش در روند ترک اعتیاد دیده نشود، بازخوردی جز اتلاف منابع و بودجه نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه اشتغال، شرط اصلی ترخیص معتادان از مراکز ترک اعتیاد است، افزود: بعد از اینکه فرایند جمع آوری معتادان متجاهر توسط دستگاه های انتظامی و قضایی انجام شد و این افراد با نظارت مراکز درمانی و روانشناختی به طور کامل پاک شدند، دوره های مهارت آموزی براساس نیاز واحدهای تولید و صنایع استان را زیر نظر اداره کل فنی و حرفه ای خواهد گذراند و بلافاصله وارد چرخه اشتغال خواهند شد.

استاندار خراسان شمالی یادآور شد: در اجرای این طرح باید تمامی دستگاه های اجرایی با احتیاط عمل کنند به گونه ای که از سختگیری های اداری پرهیز کنند و نهایت همکاری را داشته باشند زیرا با قشری مواجه هستیم که نیازمند همراهی و هم افزایی همه دستگاه ها هستند.

وی با بیان اینکه شهرداری شهرهای بزرگ استان نیز باید اعتباری ویژه در این بخش هزینه کنند، تصریح کرد: نه تنها در بحث اعتیاد بلکه شهرداری ها در قبال دیگر آسیب های اجتماعی نیز وظیفه بررسی و شناخت کمبود، نیازها و نارسایی های اجتماعی، تهیه طرح ها و پیشنهادهای اصلاحی و ارائه راه حل های کاربردی دارند.

شجاعی با تاکید بر اینکه باید به اعتیاد بانوان استان نیز باید نگاه ویژه ای داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید به جامعه بانوان و بخش درگیر با این آسیب اجتماعی به عنوان ستون خانواده توجه ویژه ای داشته باشیم زیرا حل این آسیب می تواند از بسیاری دیگر از آسیب های اجتماعی جلوگیری کند.

شیوع اعتیاد در خراسان شمالی نسبت به جمعیت فعال استان ۷.۲۱ درصد است که یک و نیم درصد این جمعیت فعال درگیر اعتیاد را بانوان استان تشکیل می دهند.

جمعیت این استان ۸۶۳ هزار نفر است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.