تهران- ایرنا- میلیون ها هندو با وجود نگرانی‌های شدید ناشی از شیوع کرونا و آلودگی هوا مراسم بزرگ «دیوالی» یا جشن نور را در هند جشن گرفتند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا به نقل از پایگاه خبری «گلوبال نیوز»، به دنبال برگزاری این جشن که با نورافشانی و آتش بازی نیز همراه است، به شدت میزان آلاینده ها در د هلی نو افزوده شده است  .

بر پایه این گزارش، دهلی نو از نظر کیفیت هوا در بدترین شرایط در جهان قرار دارد و به دنبال بزگرای مراسم دیوالی که جشنواره ملی نور به شمار می آید و در باور پیروان آیین هندو، نشانه پیروزی خوبی بر بدی در درون انسان است، به شدت آلودگی هوا افزوده شده است.

یکی از ویژگی های بارز جشن دیوالی، استفاده گسترده جوانان و نوجوانان از مواد محترقه و وسایل نورافشانی است که این مساله سبب شدت میزان آلاینده ها در هند می شود.

به دنبال برگزاری این مراسم، به شدت به آلودگی در دهلی نو که آلوده‌ترین پایتخت جهان نام گرفته، افزوده شده است.

شاخص آلودگی هوا در دهلی نو و حومه آن در حال حاضر به بیش از ۴۵۱ رسیده است، این در حالی که بر اساس استانداردها، شاخص بالای ۵۰۰ به معنی وضعیت «بسیار خطرناک» است.

گفتنی است میزان ۲.۵ پی‌ام، شاخص آلودگی هوا در دهلی نو، پایتخت بیست میلیونی هند است که این روزها به بالاترین حد در سال‌های اخیر رسیده است.

به باور متخصصان بهداشتی، آلودگی هوا بیش از ۲.۵ پی ام می‌تواند سبب شیوع بیماری سرطان ریه و بیماری های قلبی و عروقی شود.

بر اساس این گزارش، آمارها نشان می دهد سالانه بیش از یک میلیون نفر از جمعیت هند به سبب آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند

اگرچه همه ساله، مقامات هند با هدف جلوگیری از آلودگی بیشتر هوا در زمان برگزاری مراسم دیوالی، استفاده از مواد محترقه را ممنوع اعلام می کنند، شماری از افراد از این مساله تخطی کرده و با آتش بازی به شدت آلودگی هوا در دهلی نو می افزایند.

این مراسم هندی با تکیه بر ماه قمری تنظیم می شود در زمان متفاوتی برگزار شده و امسال زمان این جشن ۱۳ آبان شده است.

معنی دیوالی در زبان سانسکریت «ردیف و صفی از نور» است و این جشن از روز ۱۵ 'کارتیکا' در تقویم هندی شروع شده و پنج روز ادامه می یابد.

براساس یک روایت تاریخی از دیوالی در روزگار باستان، هندوها از دست ظلم و ستم شخصی به نام 'ناراکاسورا' که روحی پلید و شیطانی داشت به تنگ آمده بودند و 'لرد خریشنا' وی را نابود کرد و هندوها از تاریکی و ظلم و ستم رهایی یافتند.

هندوها از آن زمان، برای گرامیداشت این پیروزی و غلبه بر تاریکی و ظلم و ستم این روز را جشن می گیرند و دست به دعا بر می دارند.