تهران- ایرنا - علی شیر سلطانف وزیر انرژی دولت ازبکستان روز شنبه برای تامین انرژی برق مصرفی کشور از امضای اولین قرارداد برای خرید برق از یک تولید کننده خانگی که مجهز به صفحات خورشیدی است، خبر داد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از «رویترز»، دولت ازبکستان در کنار واردات انرژی، سرمایه گذاری های سنگینی در بخش انرژی های تجدیدپذیر برای تقویت تولید خانگی برق انجام می دهد و در عین حال با دولت روسیه نیز در زمینه ساخت نیروگاه اتمی وارد مذاکره شده است. 

وزارت انرژی ازبکستان اعلام کرد با یک تولیدکننده داخلی در شهر « تاشکند » اولین قرارداد را برای فروش انرژی به مبلغ ۳۰۰ سوم ازبکستان ( معادل ۰.۰۲۸ دلار ) به ازای هر کیلووات برق تولیدی امضا کرده است.

« رستم یودگروف » کارآفرین ۴۳ ساله که این قرارداد را با دولت امضا کرد می گوید هدف و  برنامه اولیه اش تامین و ذخیره انرژی برای خانواده ۶ نفره خود در سال ۲۰۱۹ هنگام قطعی های مکرر برق بود، اما با نوآوری هایی که برای افزایش تولید برق انجام داده است، موفق شد مازاد تولید خود را به دولت بفروشد. سال گذشته او ۴۰ صفحه خورشیدی با ظرفیت ۶ کیلووات و یک جمع کننده خورشیدی با هدف گرم کردن آب نصب کرد و بدین ترتیب  ۳۰ درصد مصرف گاز خود را قطع کرد.

او سپس با مشاوره تامین کننده تجهیزات خورشیدی خود تصمیم گرفت مازاد انرژی را به فروش برساند. 

یودگروف ۵۰ میلیون سوم ازبکستان معادل ۵ هزار دلار برای خرید و نصب تجهیزات خورشیدی هزینه کرده است. 

صنعت برق، از تاثیرگذارترین صنایع بر رشد، رفاه اجتماعی و رضایت عمومی محسوب می شود. دولت ازبکستان یکی از تولید کنندگان انرژی برق در آسیای مرکزی است که به دلیل تقویت زیرساخت های تولید برق، مازاد نیاز خود را حتی به کشورهای همسایه نیز صادر می کند.