ایرج ناصریمقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اساسا اجرای طرح خرید حمایتی با هدف جلوگیری از کاهش قیمت محصول در بازار و حمایت از کشاورزان انجام میشود و خوشبختانه هم اکنون به دلیل قیمت مناسب و بالای محصول زعفران در بازار، کشاورزان از فروش زعفران خود در قالب این طرح به دولت استقبال نکرده و محصول خود را در بازار به فروش میرسانند.
وی ادامه داد: با گذشت بیش از ۱۰ روز از آغاز خرید حمایتی زعفران در استان تاکنون حدود ۳ کیلوگرم محصول به مراکز خرید تحویل شده است.
مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: خرید حمایتی زعفران از کشاورزان در مراکز خرید ۱۴ شهرستان این استان در حال انجام است.
وی محور و هدف اصلی از عملیات خرید حمایتی زعفران را پشتیبانی از زعفرانکاران خُرد اعلام و بیان کرد: خرید زعفران امسال توسط صندوق حمایت از توسعه کشاورزی خراسان جنوبی در سراسر کشور انجام میشود.
ناصریمقدم افزود: محصول زعفران امسال در چهار سطح نگین به ازای هر کیلوگرم ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، شبه نگین ۱۶ میلیون تومان، پوشال مرغوب ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و پوشال معمولی ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداری میشود.
برداشت زعفران از سطح ۹۰ هزار و ۹۰۰ هکتار از کشتزارهای استان خراسان رضوی آغاز شده است. پارسال میزان برداشت زعفران در این استان ۳۰۲ تن بود.
زعفران بطور میانگین به ۲۱۰ نفرروز نیروی کار در هر هکتار نیاز دارد و بر این اساس هر هکتار کشت زعفران حدود یک نفر اشتغال دائم را در حوزه تولید این محصول راهبردی ایجاد میکند.
جمعیت بهرهبرداران بخش کشاورزی مرتبط با کشت زعفران در خراسان رضوی تا پارسال ۱۱۷ هزار نفر بود که با احتساب جمعیت پنج نفره برای هر خانوار، شمار افراد منتفع از تولید زعفران در این استان بالغ بر ۵۸۰ هزار نفر است.
از مجموع یک میلیون هکتار زمین زراعی و باغی خراسان رضوی ۷۲.۶ درصد زیر کشت آبی و ۲۷.۳ درصد زیر کشت دیم قرار دارد.
در فعالیتهای زراعی این نسبت ها شامل ۶۴.۴ درصد سطح زیرکشت آبی و ۳۵.۶ درصد کشت دیم است و در فعالیتهای باغی ۸۷ درصد زیر کشت آبی و ۱۳ درصد زیر کشت دیم قرار دارد.