ابوالفضل کریمیان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: حجم پسماندهای پزشکی و بیمارستانی در مشهد طی سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال بیشتر شده است.
وی ادامه داد: حجم روزانه تولید و دفن زبالههای پزشکی و بیمارستانی در مشهد طی سال گذشته حدود ۲۱ تن بود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: بیخطرسازی پسماندهای عفونی واحدهای پزشکی و بهداشتی مشهد به جز بیمارستانهای این شهر توسط ۲ شرکت متخصص انجام میشود.
وی افزود: این شرکتها که مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند زباله و پسماندهای حاصل از اقدامات پزشکی را پس از بیخطرسازی برای دفن بهداشتی به سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد تحویل میدهند.
کریمیان ادامه داد: بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی در مشهد نیز با استفاده از دستگاه اتوکلاو (استریلکننده) در محل بیمارستان صورت گرفته و پس از آن برای دفن تحویل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد میشود.
وی گفت: دفن پسماندهای پزشکی و بیمارستانی مشهد از سوی سازمان مدیریت پسماند شهرداری به صورت بهداشتی در محل ویژه و مشخص خارج از شهر و با ملاحظه تمامی استانداردهای لازم صورت میگیرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد افزود: بیخطرسازی و جمعآوری پسماندهای عفونی حاصل از اقدامات پزشکی و بیمارستانی در مشهد طی چهار سال اخیر متولی مشخص داشته و بطور اصولی و مستمر انجام میشود.
۳۷ بیمارستان، ۲۲۹ درمانگاه عمومی و تخصصی در رشتههای مختلف پزشکی و ۶۹ درمانگاه ویژه دندانپزشکی در کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد فعالیت دارند.
روزانه علاوه بر تولید ۲۳ تن زباله و پسماند پزشکی ۲ هزار تن زباله عمومی نیز در کلانشهر ۳۵۰ کیلومترمربعی مشهد جمعآوری میشود.