به گزارش خبرنگار آموزش ایرنا، غلامحسین رحیمی شعرباف روز شنبه در نشست خبری شانزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در پاسخ به سوالی درمورد بودجه اختصاص یافته پژوهشی و تحقیقاتی کشور در سال ۱۴۰۰ افزود: دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی در مجموع اعتبارات خوبی در حوزه پژوهشی برای امسال تصویب کردند اما بهعلت مضیقههای مالی تاکنون این بودجه لحاظ نشده است.
وی ادامه داد: همچنین اعتبارات مصوب برای مقطع دکتری و توسعه زیرساختهای پارکهای علم و فناوری دریافت نشده که امید است در نیم سال دوم سال این بودجهها تخصیص داده شوند، بهطور کلی بودجه تحقیقات کشوری تقریبا هشت دهم بودجه عمومی کشور است. امیدواریم در سال ۱۴۰۱ در حوزه تحقیقات کاربردی و پژوهشی افزایش بودجه را شاهد باشیم.
علم بدون عمل در فرهنگ ایرانیان ارزش واقعی ندارد
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان گفت: در فرهنگ مسلمانان و به ویژه ایرانیان علم بدون عمل ارزش واقعی ندارد.
رحیمی شعرباف با تشریح شخصیت علمی و دینی این عالم بزرگ اظهار داشت: شیخ بهاءالدین محمد عاملی مُتخلص به شیخ بهایی از مفاخر بزرگ جهان اسلام است که در محافل علمی و حوزوی وی را به عنوان حکیم، عارف، فقیه و ریاضیدان می شناسند.
وی با یادآوری اینکه در فرهنگ ایرانی ها و مسلمان ها علم بدون عمل ارزش واقعی ندارد، خاطرنشان کرد: خلاصه الحساب، کتابی در آموزش بخش هایی از علم حساب از تالیف بهاءالدین عاملی مشهور به شیخ بهایی است که این کتاب نشانه علم بالای این دانشمند ایرانی است و این نشان می دهد که بسیاری از حکمای ما هم عالم و عامل بوده اند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه این کتاب شیخ بهایی بیش از ۱۰۰ سال در نهادهای علمی و آموزشی ایران، هند، ترکیه فعلی به عنوان کتاب درسی در حوزه ها و مراکز علمی تدریس شد، توضیح داد: این کتاب در چهار فصل کوتاه به نقشهبرداری اختصاص پیدا کرده که با ابزارهای ساده و دقیق آن زمان، روشهایی برای جاری کردن آب در زمین توصیف کرده است.
رحیمی شعرباف با یادآوری اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اولین نهادی است که بستری را فراهم کرده تا میزبان نهادها باشد، گفت: این شهرک علمی بزرگ ترین و دومین پارک علم و فناوری کشور نیز محسوب میشود.
وی یادآور شد: برای اولین بار در هفته پژوهش در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نمایشگاهی از فناوریهای آیندهساز برگزار می شود، در این نمایشگاه شرکتهای پرورش یافته در این شهرک که در طی یک دهه اخیر فروش و سود بالاتری داشتهاند که نشان از اهمیت این بسترها در جامعه دارد، حضور خواهند داشت.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: جشـنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی ۲ هدف به دنبال دارد،نخست صاحبان ایده طرحهای خود را ارایه داده تا آنهایی که مولفه تجاری شدن را دارند به کسب و کارهای موفق تبدیل شوند و در نهایت چند واحد تولیدی در بطن خود خواهند داشت و دوم شرکتهای دانش پایه یا دانش بنیان طرحهای فنآورانه قابل ارزیابی خود را در برنامه رقابتی قرار داده تا شناسایی شوند، آن محصول در مرحله تحقیق و توسعه قرار گرفته تا با جذب سرمایه به تولید کالا رسیده و در نهایت به جامعه عرضه شود.
به گزارش ایرنا، شانزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی ۲۶ و ۲۷ آبان امسال در اصفهان و با هدف معرفی برترین فنآفرینان و طراحان کسب و کار به همت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار میشود.
پویایی، خلاقت و تغییر ساختار و ماموریت به اقتضای زمان و نیازهای روز و پیشرو در تبیین مفاهیم کار آفرینی را از دیگر ویژگی های شانزدهمین جشنواره فنآفرینی شیخ بهایی است.
ماموریت دوره اول تا ششم این جشنواره ترویج فرهنگ کارآفرینی، ماموریت دوره هفتم تا یازدهم حمایت و تقدیر از کار آفرینان برتر، ماموریت دوازدهم تا چهاردهم شناسایی علاقمندی های سرمایه گذاران و تسهیل گران و برگزاری نشست های سرمایه گذاری، ماموریت پانزدهم شناسایی فرصت های سرمایه گذاری و شناسایی و معرفی خدمات های فن آفرین و ماموریت این دوره رونق و اثر بخشی کسب و کارهای دانش بنیان و گسترش بازار محصولات و خدمات فناورانه و دانش بنیان ها است.
فناوری های صنعت ساز، رفع نیاز صنعت در دوران تحری، خشکسالی و سیلاب، بازیافت پسماند به خصوص در کلان شهرها، محیط زیست، آلودگی هوا، آب و خاک، نیازهای صنعت دارو(به خصوص داروهای کمیاب)، مسال اقتصادی و صنعتی(تورم، تحریم و رکود، مسائل اجتماعی، زیست فناوری صنایع IT و ICT هوش مصنوعی از زمینه های چالش مطرح شده در شانزدهمین جشنواره فنآفرینی شیخ بهایی است.
این جشنواره همچنین با هدف شناسایی و معرفی واحدهای فناور و فنآفرینان موفق به سرمایهگذاران در ۲ بخش مسابقهای و غیرمسابقهای برگزار میشود که بخش مسابقهای شامل طراحان کسب و کار و فنآفرینان است؛ بخشهای غیرمسابقهای نیز شامل فرصتهای سرمایهگذاری، نشستهای انتقال تجربه و نمایشگاه است.
جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی به عنوان نخستین و برترین رویداد فنآوری و فنآفرینانه کشور تلاش میکند تا با حمایت و تشویق شرکتهای دانشبنیان در راستای حل مسائل و چالشهای اساسی کشور گام بردارد. شناسایی و معرفی واحدهای فناور و فنآفرینان موفق به سرمایهگذاران به عنوان یکی از اهدف اصلی جشنواره، گامی بلند جهت توسعه فناوری و شکوفایی اقتصاد ملی با حمایت از ایدههای دانشبنیان و توان نخبگان کشورمان ایران است.
شیخ بهاءالدین محمد عاملی مُتخلص به شیخ بهایی از مفاخر بزرگ جهان اسلام خدمات ارزشمند علمی، فرهنگی و عمرانی در ایران ارایه کرد که برای زنده نگه داشتن یاد این دانشمند، این جشنواره به "شیخ بهایی" نامگذاری شده است.