به گزارش روز شنبه ایرنا از بانک مرکزی، اوراق عرضه شده در این حراج، مرابحه عام، کوپندار و با تواتر پرداخت سود ۶ ماهه (پرداخت کوپن دوبار در سال) است.
در این مرحله نماد آراد ۹۱ و آراد ۹۲ عرضه میشود. سررسید آراد ۹۱ و آراد ۹۲ به ترتیب مردادماه ۱۴۰۴ و آبان ماه ۱۴۰۲ است. همانطور که گفته شد تاریخ انتشار این اوراق هجدهم آبان ماه امسال و قیمت اسمی هر ورقه یکصد هزار تومان و مبلغ عرضه پنج هزار میلیارد تومان است. نرخ سود اسمی سالیانه آراد ۹۱ برابر ۱۵ درصد و آراد ۹۲ نیز ۱۶ درصد است.
بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی متقاضی شرکت در این حراج میتوانند نسبت به ارسال سفارشهای خود تا ساعت ۱۲ روز یکشنبه (۱۶ آبانماه ۱۴۰۰) تنها از طریق سامانه بازار بین بانکی اقدام کنند. نهادهای مالی همچون صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای تأمین سرمایه متقاضی شرکت در این حراج نیز میتوانند سفارشهای خود را تا ساعت ۱۲ روز یکشنبه (۱۶ آبان ماه ۱۴۰۰) از طریق سامانه مظنهیابی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران ثبت کنند.
تمام نهادهای مالی متقاضی شرکت در این حراج میتوانند سفارشهای خود را در هر نماد به طور جداگانه ارسال کنند. حداقل حجم سفارش در هر یک از نمادهای مزبور ۵۰۰ هزار ورقه است.
براساس اعلام بانک مرکزی، متولی اصلی انتشار و عرضه اوراق مالی اسلامی دولتی، وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده و آن وزارتخانه، الزامی به پذیرش همه پیشنهادات دریافتی یا فروش کلیه اوراق عرضهشده در حراج را ندارد. بانک مرکزی نیز تنها سفارشات دریافتشده را برای تصمیمگیری به آن وزارتخانه ارسال و وزارتخانه مزبور نسبت به تعیین سفارشهای برنده اقدام میکند.
بانک مرکزی مجاز به خرید و فروش اوراق مالی اسلامی دولت در بازار ثانویه اوراق است. کارگزاری این بانک ضمن تامین زیرساخت معاملات و برگزاری حراج، تعهدی نسبت به حجم و قیمت اوراق مالی اسلامی دولتی فروشرفته نداشته و اوراق مزبور را در بازار اولیه به منظور تامین مالی دولت خریداری نخواهد کرد.
به گزارش ایرنا، در هجدهمین مرحله حراج اوارق مالی و اسلامی تمامی اوراق عرضه شده توسط بانکها و سایر خریداران حقیقی و حقوقی خریداری شد. ارزش فروش اوراق مالی و اسلامی دولتی ۱۰۸ هزار میلیارد ریال بود.