تهران- ایرنا- استاد علوم ارتباطات دانشگاه سوره گفت: ادغام بخش‌های خبری شبکه خبر و شبکه یک باعث چابک‌سازی و کاهش هزینه‌های مالی، اداری و انسانی می‌شود.

به گزارش ایرنا، بخش‌های خبری شبکه‌های صداوسیما چند روزی است دچار تغییراتی در زمان و نحوه پخش شده است. به عنوان مثال بخش‌های خبری ساعت ۸ صبح، ۱۴ و ۲۱ شبکه اول سیما به صورت همزمان از شبکه‌های اصلی و شبکه خبر پخش می‌شود. 

حسن عابدینی، سرپرست خبرگزاری صداوسیما اوایل آبان ماه با انتشار توئیتی از ادغام شبکه خبر و خبرگزاری صداوسیما خبر داد و نوشت: افزایش سرعت و کاهش هزینه راهبرد هر بنگاه خبری در عصر رقابت‌هاست. هم افزایی نیروی حرفه‌ای و تجمیع امکانات می‌تواند گامی بلند در افزایش کارآیی معاونت سیاسی صداوسیما باشد. شبکه خبر با بهره‌گیری از همه توان خبرگزاری صداوسیما تور خبرگیری و امکاناتش دو چندان می‌شود.

وی تغییر و ادغام بخش‌های خبری معاونت سیاسی صداوسیما را در راستای هم افزایی و به دنبال آن کاهش هزینه و استفاده بهینه از امکانات و نیروی انسانی عنوان کرد. 

امیدعلی مسعودی، پژوهشگر رسانه و استاد علوم ارتباطات دانشگاه سوره در گفت و گو با خبرنگار تلویزیون ایرنا با بیان این که یکی از برنامه‌های خوب پیمان جبلی، چابک سازی سازمان صداوسیماست اظهار داشت: وقتی چند خبرگزاری و نهاد خبری وجود داشته باشید، آنها شاید راجع به یک خبر دیدگاه واحدی نداشته باشند. در حالی که همگی متعلق به یک سازمان هستند. در این وضعیت پوشش خبری آنها باعث کاهش اعتماد مخاطب می‌شود. چون مخاطب دوست دارد از یک رسانه صدای واحدی بشنود.

وی با اشاره به ضرورت ادغام باشگاه خبرنگاران جوان با دیگر نهادهای خبری افزود: باشگاه خبرنگاران جوان قرار بود به تربیت نسل جوان و تامین نیروی انسانی واحد مرکزی خبر و خبرگزاری صداوسیما بپردازد. شبکه خبر نیز کارش اطلاع رسانی در لحظه است. خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان بر اساس درخواست مدیر خودش خبر تهیه می‌کند و مستقیما با شبکه خبر در ارتباط نیست. در حالی که مدیر شبکه خبر باید به خبرنگار باشگاه، کار و سوژه سفارش دهد.

مسعودی گفت: ادغام این واحدها علاوه بر این که هزینه‌های مالی، اداری و انسانی را کاهش می‌دهد، باعث تقویت کادر خبری صداوسیما می‌شود. این اقدام بسیار درست و آغاز یک تحول خیلی مثبت در صداوسیماست.  

رئیس هیات مدیره انجمن سواد رسانه‌ای مدیریت اخبار در شرایط بحرانی را خیلی مهم دانست و بیان کرد: در شرایط عادی دوربین‌های متفاوت و خبرنگاران متفاوت می‌توانند فعالیت داشته باشند. شبکه خبر می‌تواند در شرایط عادی اخبار را توسط خبرنگاران حرفه‌ای یا خبرنگاران جوان پوشش دهد. تنوع و تکثر باید سر جای خودش باشد. اما در لحظات بحرانی این تنوع مشکلاتی را ممکن است برای کشور ایجاد کند. در آن وضعیت باید یک مدیریت واحدی روی اخبار وجود داشته باشد. مدیریت خبر در شرایط بحرانی مثل سریال سازی نیست که چند نفر سریال های متفاوت تاریخی و کمدی و عاشقانه بسازند.

مسعودی با بیان این که صداوسیما رقیبانی مثل فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای دارد افزود: آنها با این که در کشورهای مختلف هستند، مدیریت واحدی دارند و متحد هستند. ما چرا نباید در کشور خودمان مدیریت واحدی داشته باشیم؟