حیدر مرادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برنامه ابلاغی استان در کشت سیب زمینی طی سال زراعی گذشته هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بود، اظهار داشت: معادل برنامه ابلاغی این محصول در اراضی کشاورزی استان کشت شد.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد اراضی زیرکشت سیب زمینی مربوط به شهرستانهای قروه و دهگلان است، اضافه کرد: پیش بینی شده در این میزان اراضی ۳۴۰ هزار تن محصول تولید شود.
مدیرامور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان میانگین عملکرد سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان را ۴۰ تن خواند و افزود: تاکنون ۶ هزار هکتار از این محصول برداشت شده و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باقی مانده که بارندگی چند روز اخیر آن را به تاخیر انداخته است.
مرادی یادآور شد: بعد از بارندگی محصول باقی مانده هم برداشت شده و تعدادی از سیب زمینی کاران اقدام به صادرات یا انبار آن کرده تا در موعد مناسب وارد بازار کنند.
وی با اشاره به اینکه عملیات کاشت، داشت و برداشت زمینی در شهرستانهای قروه و دهگلان به طور ۱۰۰ درصد مکانیزه انجام می شود، گفت: تغییر شیوه کاشت و تغذیه مناسب موجب شده برای تولید این محصول آب کمتر مصرف شود و عملکرد در واحد سطح هم افزایش یابد.
مدیرامور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کرد: هر سال ۲۰۰ نمونه از محصول سیب زمینی در راستای بررسی سالم بودن آن گرفته و آزمون باقی مانده سموم در ارتباط با آنها انجام می شود.
مرادی با اشاره به اینکه نمونه برداری از محصول سیب زمینی در سال زراعی جاری آغاز شده است، گفت: بر مبنای آزمایش انجام شده در سال زراعی گذشته بیش از ۹۵ درصد سیب زمینی تولیدی استان دارای استاندارد لازم بوده است.
کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار واحد دامی، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن است.