به گزارش ایرنا، جعفر مرادی حقیقی روز شنبه به رسانه ها افزود: استان سمنان به وسعت ۹.۷ میلیون هکتار در دامنه جنوبی سلسه کوه های البرز و در کمر بند خشک و نیمه خشک با میانگین بارندگی حدود ۱۴۰میلیمتر در پهنه سیل خیز کشور قرار دارد و این امر ضرورت اجرای پروژه های آبخیزداری، آبخوانداری و کنترل سیل و استفاده از روان آبهای سطحی را دو چندان می کند.
وی گفت: اجرای پروژه های آبخیزداری، آبخوانداری و کنترل سیل از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سالهای گذشته باعث کنترل سیل و کاهش خسارت ، تغذیه سفره های زیرزمینی و افزایش دبی چشمه ها و قنات ها در پایین دست حوضه های آبخیز شد و با توجه به نمود عینی اثرات اجرای طرحهای آبخیزداری ،آبخوانداری و کنترل سیل و اتمام رساندن پروژه های مذکور در سطح ۱۳۵ هزار هکتار مبلغ ۱۰۰۰میلیارد ریال اعتبار در سفر ریاست جمهور به استان سمنان اختصاص یافت.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان ، ۵۵ درصد را نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.