به گزارش شنبه شب مرکز خبر حوزه، محمد باقر خراسانی در گفتوگویی به تشریح برنامههای بزرگداشت علامه طباطبایی پرداخت و اظهار داشت: مجمع عالی حکمت اسلامی از هفت سال گذشته تاکنون مصادف با ایام رحلت علامه طباطبایی ویژهبرنامههایی را برگزار کرده است که این مراسم امسال نیز علاوه بر قم در اصفهان، تهران، تبریز و ملایر برگزار میشود.
وی افزود: امسال ۲۲ ویژه برنامه در نظر گرفته شده است که از این تعداد ۱۳ برنامه تخصصی از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار خواهد شد و ۶ نشست علمی به صورت عمومی و سه برنامه عمومی دیگر از جمله برنامههای هفتمین بزرگداشت علامه طباطبایی میباشد.
خراسانی افزود: جمعآوری خاطرههای شاگردان و مرتبطان علامه طباطبایی اقدامی است که تاکنون انجام نشد، از این رو در دستور کار کنگره علمی که از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار میشود، قرار گرفته و امیدواریم که بتوانیم این خاطرههای شفاهی را به خوبی گردآوری کنیم.
مدیر مجمع حکمت اسلامی با اشاره به برگزاری دوازدهمین گردهمایی استادان علوم عقلی با سخنرانی آیتالله جوادی آملی در ۲۶ آبانماه، گفت: برنامه روز جهانی فلسفه یکی دیگر از برنامههای گرامیداشت سالگرد رحلت علامه طباطبایی است که در روزهای ۲۷ و ۲۸ آبانماه اجرا خواهد شد.
خراسانی با اشاره به برگزاری ۹۰ برنامه از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی ویژه علامه طباطبایی گفت: مجموعه برنامههای مجمع عالی حکمت اسلامی در قالب یادنامههای علمی علامه طباطبایی هر ساله منتشر میشود که تاکنون پنج یادنامه منتشر شده، و جلد ششم نیز در حال آمادهسازی برای انتشار است.
وی به وجه تمایز برنامههای تخصصی بزرگداشت علامه طباطبایی امسال نسبت به سالهای گذشته خاطرنشان کرد: امسال سه برنامه تخصصی برگزار خواهد شد، نخستین برنامه روز ۲۴ آبانماه از ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰ با حضور جمعی از استادان و سخنرانی آیتالله اعرافی در حرم حضرت معصومه(س) از طریق فضای مجازی برگزار میشود.
خراسانی با بیان اینکه برای برگزاری ویژهبرنامهها هیچ هزینه مازاد بر ظرفیت مجمع عالی حکمت اسلامی به مجموعه تحمیل نمیشود تصریح کرد: اصل توجه به فضای اقتصادی جامعه در برگزاری ویژهبرنامهها مورد توجه ماست، از این رو کنگرهها و نشستهای علمی با کمترین هزینه برگزار میشود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر لزوم آسان سازی مباحث حکمت برای عموم مردم و جوانان به تشکیل هشت گروه فلسفه از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی اشاره کرد و گفت: هدف از تشکیل گروههای فلسفه، آسانسازی و فهم مباحث سنگین فلسفه و ارائه مباحث فلسفی با زبانی ساده برای سایر اقشار جامعه است و این کار نیز آغاز شده است.
خراسانی با بیان اینکه برنامههای علمی کنگره علامه طباطبایی در سطح عمومی و تخصصی برای معرفی ابعاد شخصیتی علامه طباطبایی در سطح جهانی برگزار خواهد شد، افزود: برگزاری کنگره علمی علامه طباطبایی تا پایان سال ۱۴۰۰ پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه درسنامههای مختلفی از سوی این مجمع عالی منتشر شده تاکید کرد: چهاردهمین درسنامه مجمع عالی حکمت اسلامی منتشر شده است.
وی در پایان بیان کرد: مجمع عالی حکمت اسلامی بهمناسبت چهلمین سالگرد شهید مطهری نیز ویژهبرنامههایی تدارک دیده بود که مجموعه برنامهها در قالب یادنامه استاد مطهری انتشار پیدا کرده است.
علامه سید محمدحسین قاضی طباطبایی تبریزی، نویسنده تفسیر المیزان، فقیه، فیلسوف، عارف، حکیم و از بزرگترین مفسران قرآن کریم بود که در ۲۴ آبان ماه ۱۳۶۰ دارفانی را وداع گفت و پیکر مطهرش در حرم حضرت فاطمه معصومه به خاک سپرده شد./