اردبیل- ایرنا- سرپرست معاونت صنایع ‌دستی اداره‌کل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل گفت: برای حمایت از صنعتگران فعال در بازارچه صنایع‌ دستی مجموعه جهانی شیخ صفی ‌الدین اردبیلی، حل مشکلات در این بازارچه پیگیری و برطرف می‌شود.

به گزارش ایرنا، توحید دلاور قوام روز یکشنبه در این زمینه اظهار کرد: در راستای رونق فروش آثار هنرمندان و صنعتگران در بازارچه صنایع‌ دستی تلاش و پیگیری لازم انجام می‌شود اما رفع تمامی مشکلات نیازمند همکاری و مشارکت فعالان در این مجموعه است.

وی افزود: از جمله برنامه‌های رونق صنایع‌دستی اردبیل قیمت‌گذاری، تدوین شیوه‌نامه واگذاری و تشکیل کمیته فنی صنایع‌دستی بر اساس ضوابط تعیین شده از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این استان است.

سرپرست معاونت صنایع ‌دستی اداره‌کل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل بیان کرد: بومی‌سازی صنایع دستی ارائه شده در فروشگاه‌های موجود در بازارچه صنایع‌دستی مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی ضروری است باید تلاش شود تا دست‌کم ۵۰ درصد اقلام موجود در این فروشگاه‌ها از محصولات بومی استان باشد.

وی در مورد نقش این بازارچه در اشتغال هنرمندان و صنعتگران صنایع‌دستی گفت: از مهمترین اولویت‌های امسال استفاده از ظرفیت صنایع‌دستی در ایجاد اشتغال است که در نیمه نخست سال در این زمینه اقدامات لازم انجام شد و شاهد اشتغال ۲۲۰ نفر در این حوزه بودیم.

دلاور قوام اضافه کرد: توسعه کارگاه‌های گروهی صنایع دستی و صدور پروانه تولید کارگاهی و جواز تاسیس به میزان ۱۲ کارگاه، توسعه کارگاه‌های انفرادی صنایع دستی و صدور و تمدید پروانه تولید انفرادی به تعداد ۷۷۲ مورد از دیگر اقدام‌ها در راستای رونق تولید و اشتغال در بخش صنایع دستی استان اردبیل بوده است که این اقدام‌ها با رفع مشکلات در بخش صنایع دستی استان تداوم می‌یابد.

تاکنون ۲۹۹ رشته صنایع دستی در نقاط مختلف ایران شناسایی شده است که سهم استان اردبیل از آن به بیش از ۶۰ مورد می‌رسد و در حال حاضر نزدیک به ۳۰ هزار صنعتگر در این زمینه فعال هستند.

چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیم بافی، قالی بافی، پالاز بافی، ورنی بافی، تراش شیشه، مسند بافی، سفالگری، چاقو سازی، قلم زنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف این استان است.