مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کارگاه آموزشی به منظور آشنایی عوامل درمانی این شهرستان به هنگام اعزام بیمار با بالگرد و با حضور کارشناسان امور پایگاههای مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانغربی برگزار شد.
بهاالدین حسینی با بیان اینکه مهاباد به عنوان قطب درمانی جنوب آذربایجان غربی مطرح است، اضافه کرد: هدف از برگزاری این کارگاه آشنایی پزشکان، پرستاران، عوامل فوریتهای پزشکی، هوشبری، اتاق عمل، بهیاران و همچنین عوامل حفاظت فیزیکی و امنیت بیمارستانهای این شهرستان با نحوه اعزام بیمار از طریق اورژانس هوایی بود.
وی با بیان اینکه وجود یک بالگرد اورژانس هوایی برای جنوب آذربایجان غربی ضروری است، ادامه داد: در این کارگاه حاضران در تمام ردهها با مقررات و مباحث ایمنی اورژانس هوایی برای انتقال سریع مصدومان اورژانسی به مرکز استان آموزشهای لازم را فراگرفتند.
حسینی، با بیان اینکه منطقه آذربایجانغربی جزو مناطق کوهستانی و سخت گذر کشور است، اضافه کرد: انتقال سریع تر بیماران، انتقال نیروی متخصص بر بالین بیمار، انتقال تجهیزات به مکانهای مورد لزوم و پشتیبانی از ناوگان زمینی، امکان دسترسی به نقاط مرتفع ، غلبه بر ترافیک، امکان ارزیابی اولیه منطقه آسیب دیده از آسمان در حوادث، هدایت و راهبری ناوگان زمینی برای دسترسی راحت و مسیریابی در حوادث بزرگ، استفاده از کادر درمانی ویژه و امکانات ویژه درمانی و حمایتی، شعاع عملیاتی وسیع، انتقال اعضا پیوندی، داروهای گران قیمت و غیر قابل ذخیره و کم مصرف اما حساس، خون و فرآورده های خونی را از جمله مزیتهای آمبولانس هوایی است.
به گزارش ایرنا هم اکنون پایگاه اورژانس هوایی در مرکز استان راهاندازی شده و فروردین ماه ۱۳۹۸ با رو نمایی از نخستین بالگرد اورژانس هوایی با حضور استاندار آذربایجان غربی در فرودگاه ارومیه بطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
آذربایجانغربی ۱۲ هزار کیلومتر جاده و مناطق سختگذر دارد که راهاندازی اورژانس هوایی مشکل امدادرسانی را به حادثهدیدگان را تسهیل میکند.