دکتر پرویز قزلباش روز یکشنبه در ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت واکسیناسیون در استان افزود: بر این مبنا میزان واکسیناسیون دُز اول گروه سنی بالای ۱۸ سال ۸۸ درصد و این رقم در رده سنی بالای ۱۲ سال ۸۷.۵۳ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه میزان واکسیناسیون دُز دوم گروه سنی بالای ۱۸ سال استان ۶۶ درصد و بالای ۱۲ سال ۶۵ درصد بوده است، اضافه کرد: با همکاری اقشار مختلف مردم و مدیریت انجام شده زنجان جزو چهار استان برتر کشور در خصوص بیشترین میزان تزریق واکسن است.
این مسوول با اشاره به اینکه همچنان باید عموم مردم را نسبت به امر واکسیناسیون ترغیب و تشویق کرد، ادامه داد: میزان تزریق کامل واکسن در افراد می تواند چشم انداز بهتری را در کنترل بیماری بوجود آورد و افزایش این روند از بروز مرگ و میرهایی کرونایی به میزان زیادی پیشگیری می کند.
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون کامل کرونایی امکان فعالیت کسب و کارها را بیش از گذشته فراهم می کند، اظهار داشت: به طور هفتگی با رنگ بندی و به تفکیک شهرستان ها وضعیت واکسیناسیون شهرستانها مورد بررسی قرار می گیرد که بطور عمده تزریق نوبت اول مناطق استان بالای ۷۹ درصد است که این رقم در نوبت دوم گروه سنی بالای "۱۲ ساله ها"در نقاط مشکی کمتر از ۶۰ درصد است.
قزلباش با بیان اینکه این موضوع نیازمند توجه بیشتری برای پوشش بالای واکسیناسیون مناطق مشکی است، افزود: با نگاهی به وضعیت واکسیناسیون شهر زنجان این مهم را می توان دریافت که میزان واکسیناسیون دُز دوم کمتر از ۶۰ درصد است که باید مناطق کمتر توسعه یافته و حاشیه نشین بیشتر مدنظر قرار بگیرند.
رییس دانشگاه علم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: بر این مبنا با فرهنگ سازی می توان وضعیت واکسیناسیون این مناطق را تغییر داد و همین روند یعنی دریافت دُز دوم واکسن کرونا در شهر ابهر به ویژه شناط مشکل دارد که کمتر از ۶۰ درصد است و برای ارتقای واکسیناسیون باید عزم بیشتری داشت.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون در خدابنده وضعیت بسیار خوبی دارد، گفت: تزریق دُز دوم برخی نقاط همانند سجاس و قیدار کمتر از ۶۰ درصد بوده که برای پوشش کامل باید پیگیری های جدی انجام گیرد.
رییس دانشگاه علم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با اشاره به اینکه واکسیناسیون دُز دوم شهر خرمده نیز کمتر از ۶۰ درصد اعلام شده است، گفت: این وضعیت در گیلوان طارم و سلطانیه، ایجرود و ماهنشان نیز به همین روال است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس دستورالعمل های ابلاغی افراد بالای ۵۵-۶۰ سال که واکسن سینوفارم دریافت کرده و چهار ماه از تاریخ تزریق گذشته است می توانند با مراجعه به پایگاهها دُز سوم را دریافت کنند، اضافه کرد :گروه اول شامل کادر درمان، افرادآسیب پذیر، بیماران دارای بیماری های، زمینه ای، معلولین و جانبازان که واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک وی، دریافت کرده اند و بیش از ۶ ماه از آخرین تزریق آنان گذشته نیز می تواند دُز بوستر دریافت کنند.