ابوالفضل دهستانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا علت عمده جمعآوری این سفرهخانهها را فقدان تناسب بین درآمد و هزینههایشان ذکر و بیان کرد: مکان این سفرهخانهها که تا پیش از محدویتهای کرونایی رونق داشتند، اجارهای بوده و صاحبانشان بخاطر وضعیت جاری دیگر قادر به پرداخت اجارهبها و سایر هزینهها با توجه به کمبود درآمد نبودهاند.
وی افزود: هرچند دولت دوازدهم قولهای زیادی برای کمک به صنوف آسیب دیده از محدودیتهای شیوع ویروس کرونا داد تا مانع از تعطیلی آنها شود اما سفرهخانههای سنتی متحمل ضرر و زیان زیادی شدهاند و حمایت مناسب و موثری از آنها صورت نگرفته است.
رییس اتحادیه صنف سفرهخانهداران سنتی مشهد این واحدهای سنتی از ظرفیتهای مهم گردشگری توصیف و بیان کرد: طبخ غذای سنتی در سفرهخانه به ترویج فرهنگ استفاده از این نوع غذاهای دارای ارزش بالای تغذیه کمک کرده و محلی برای جذب گردشگر بیشتر از طریق صنعت غذا است.
وی ادامه داد: اشتغالزایی مستقیم هر واحد سفرهخانه ۲۵ نفر است که در کنار آن برای تعداد زیادی نیز اشتغال غیرمستقیم بوجود میآید.
دهستانی گفت: هماینک ۴۵ واحد سفرهخانه سنتی فعال و دارای پروانه کسب با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و اعمال فاصله فیزیکی لازم، الزام به استفاده از ماسک طبی صورت و دارای کارت تاییدیه بهداشتی در سطح کلانشهر مشهد مشغول ارایه خدمت هستند.
وی افزود: همچنین همه افراد فعال و شاغل در سفرهخانههای مشهد شامل صاحبان، مدیران، کارکنان و آشپزهای این واحدها دو نوبت واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
رییس اتحادیه صنف سفرهخانهداران سنتی مشهد ارائه قلیان یا مواد دخانی در همه واحدهای سفرهخانه سنتی را نیز ممنوع اعلام و بیان کرد: هفته پیش بنا بر حکم قضایی در چارچوب طرح اجرایی مشترک مرکز بهداشت، اداره نظارت بر اماکن و این اتحادیه ۶۵ عدد قلیان موجود در مراکز غیرمجاز مشهد جمعآوری شد.
وی گفت: این اقلام بخاطر ممنوعیت عرضه قلیان یا مواد دخانی در سفرهخانههای سنتی مورد استفاده برخی باغسراها و اماکن غیرمجاز بود که با نظارت مقام قضایی در حال جمعآوری است.