تهران- ایرنا- دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور از وجود اراده لازم برای حل مشکلات صنعت خودرو بین مسوولان و مراجع فرادستی خبر داد، اما گفت:‌ مشکل اصلی نبود اتفاق‌نظر بین همه مسوولان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «آرش محبی‌نژاد» امروز (یکشنبه) در جریان شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌های خودرو افزود: به عنوان مثال رییس سازمان بورس قائل به عرضه خودرو در بورس است، اما دولت آن را قبول ندارد و مجلس شورای اسلامی نیز طرح مد نظر خود را دنبال می‌کند.

وی تصریح‌کرد: باید در قالب کمیته ملی صنعت خودروی کشور، همه مسوولان یک تصمیم اساسی گرفته و آن را با ضمانت، اجرایی کنند.

تولید سالیانه ۳ میلیون دستگاه خودرو شدنی است

این مقام صنفی در ادامه، دستیابی به تیراژ تولید برنامه‌ریزی شده برای امسال و تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو بیش از برنامه پیش‌بینی شده را امکان‌پذیر برشمرد، اما گفت: تحقق این مهم نیازمند پرداخت مطالبات معوق قطعه‌سازان و همچنین اصلاح قیمت‌گذاری دستوری است.

وی تاکید کرد: تحقق تیراژ تولید سه میلیون دستگاه که برای افق ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده نیز نیازمند هدایتگری راهبردی دولت، سیاستگذاری درست و خصوصی کردن تدریجی خودروسازان بزرگ در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی است.

به گزارش ایرنا، امروز و در جریان افتتاح نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌های خودرو، وزیر صنعت در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌ریزی برای تولید سالیانه سه میلیون دستگاه خودرو تا سال ۱۴۰۴، آن را منطبق بر توانایی‌های خودروسازان برشمرد و گفت: در این زمینه ظرفیت‌ها و برنامه‌های همه ۱۰ خودروساز بزرگ کشور اخذ شده است.

«سیدرضا فاطمی‌امین» یادآور شد: اکنون ۹۰ درصد تولید توسط دو خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران‌خودرو و سایپا انجام می‌شود و این سهم تا سال ۱۴۰۴ به ۷۰ درصد کاهش خواهد یافت، به عبارتی سهم سایر خودروسازان از ۱۰ به ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

صادرات بیش از یک میلیارد دلاری قطعات خودرو

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور همچنین اظهار داشت: صنعت قطعه‌سازی کشور پتانسیل بالایی برای تولید داشته و صادرات بیش از یک میلیارد دلاری در آن امکان‌پذیر است.

وی یادآوری‌کرد: تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی در سال‌های گذشته سبب شده تا صادرات در این حوزه به کمتر از یکصد میلیون دلار برسد.

محبی‌نژاد بیان‌داشت: با این حال ارائه مشوق‌های داخلی و همچنین بهبود فضای سیاسی بین‌المللی و ارتباط با دیگر کشورها می‌تواند دستیابی به رقم بیش از یک میلیارد دلار را به‌ویژه در بازار لوازم یدکی امکان‌پذیر کند، با این حال خودروسازان برای صادرات همچنان با مشکلاتی مواجه‌اند.

 به گزارش ایرنا، شانزدهمین نمایشگاه بین المللی قطعات، لوازم و مجموعه های خودرو امروز با حضور حدود ۵۰۰ شرکت بزرگ قطعه سازی داخلی و خارجی از کشورهای چین، ترکیه، هند، آلمان و ایتالیا، همچنین خودروسازان، قطعه‌سازان و شرکت‌های بزرگ و کوچک داخلی آغاز به کار کرد.

این نمایشگاه در ۱۰ سالن و نزدیک به ۲۵ هزار متر فضای نمایشگاهی افتتاح شده که از امروز به مدت چهار روز (تا ۱۹ آبان ماه) آماده استقبال از صنعتگران و علاقه‌مندان است.