تهران – ایرنا – یک روزنامه آمریکایی نوشت : میلیون ها شهروند آمریکا که به دام ترس و هراس از همه گیری کرونا افتاده اند، توانایی کنار زدن دورنمای تیره و غم انگیز از برابر دیدگانشان را ندارند.

به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از روزنامه نیویورک تایمز؛  به عقیده بیش از ۶۰ درصد رای دهندگان آمریکاحرکت کشورشان در مسیری نادرست بوده ، بر اساس نظرسنجی تازه، موجب کاهش میزان محبوبیت جو بایدن رییس جمهوری این کشور و کاهش محبوبیت دموکرات ها شده که شاید به از دست دادن اکثریت در کنگره در آنتخابات میان دوره ای سال آینده منجر شود.

این نشریه امریکایی افزود: بسیاری از شهروندان ایالات متحده به رغم پیدا شدن نشانه هایی از بهبود اوضاع کشورشان مانند رشد بی سابقه بازار سهام، افزایش نرخ اشتغال و درآمد کارگران و کاهش قابل ملاحظه شمار بیماران بستری و قربانیان کووید نسبت به نقطه اوج در پائیز گذشته، ظاهرا هنوز به دلیل آثار همه گیری گسترده، دچار بدبینی به سرنوشت و وضع کشورشان هستند.

شهروندان واجد شرایط رای دادن ایالات متحده در بیش از ۲۴ مورد گفت و گو؛ فهرست فزاینده ای از گلایه ها و نگرانی ها مانند عقب نشینی پرهرج و مرج نیروهای ارتش کشورشان از افغانستان، افزایش ناگهانی شمار مهاجرانی که از مرزهای جنوبی وارد این کشور می شوند و مانع تراشی جمهوری خواهان مخالف و درگیری داخلی دمکرات های کنگره در راه تصویب یک لایحه قانونی. را برشمرده اند که موجب کاهش باور آنان به توانایی رئیس جمهوری شده که با قول و وعده عادی سازی اوضاع و شایسته سالاری به قدرت رسیده است.

گلایه های شهروندان ایالات متحده تنها از سوی محافظه کاران و جمهوری خواهان نیست، بلکه حتی هواداران بایدن نیز اظهار کرده اند که از توانایی او برای تحقق بخشیدن به وعده هایش در کارزار انتخاباتی مانند جلوگیری از دگرگونی های آب و هوایی، برقراری عدالت در حقوق انتخاباتی و اقتصاد هم زمان با مبارزه با افزایش نرخ ها و از بین بردن دیگر اختلالات در زندگی روزانه ناشی از همه گیری، به صورت فزاینده ای ناامید شده اند.

با وجود به قدرت رسیدن بایدن با شعار ساخت آینده بهتر، رای دهندگان می گویند تلاش های دمکرات ها برای اجرای طرح های چند تریلیون دلاری برای تقویت شبکه ایمنی اجتماعی و بهبود زیرساخت های فیزیکی، دستاورد اندکی داشته، زندگی به وضع عادی بازنگشته و شاید هرگز بازنگردد و حتی بسیاری از امور بدتر شده است.

آمریکایی های  آسیب دیده اقتصادی از همه گیری، هنوز هم برای دریافت کمک هزینه پرداخت اجاره بها و بیکاری، تلاش می کنند. نرخ بیکاری با وجود قرار داشتن در سطح ۴.۶ درصد، هنوز بالاتر از میزان پیش از دوره همه گیری است.

شماری از کارشناسان بهداشت روانی هم زمان با ادامه رکود در جهان در سومین سال همه گیری، افزایش مخالفت با استفاده اجباری از ماسک، پیدایش بیماری های واگیردار تازه و آمار بی سابقه و شوم مرگ و میر، گفته اند که این اوضاع تلخ سیاسی، نشانگر شرایطی به نام درخودماندگی است که با افسردگی یا ناامیدی تفاوت داشته و حس سکون و بی تحرکی بدون اراده است.

روزنامه گاردین همچنین در این باره نوشت: آمریکا همواره انگشت اتهام خود برای حملات داخلی را به کشورهای خارجی نشانه گرفته و جهان خارج را عامل مشکلات داخلی دانسته است، حال آنکه با اندکی کنکاش می توان به این نتیجه رسید که معضلات داخلی ایالات متحده، ریشه در خود این کشور دارد.  اکنون می دانیم که تهدید حملات خشونت بار از منابع داخلی آمریکا، افزون بر منابع خارجی است و منبع بزرگتر ناامنی که همچنان قدرت نمایی می کند، همانا تغییرات آب و هوایی است . آمریکا به جای هدر دادن تریلیون ها دلار و گرفتن جان میلیون ها نفر در جنگ با تروریسم باید برای مقابله با تغییرات اقلیمی بسیج شود و بودجه فدرال باید به پروژه های انرژی پاک و تمهیدات دیگر در زمینه کربن زدایی و سازگاری با آب و هوای در حال تغییر، تعلق گیرد.

پیشتر وزارت امنیت داخلی آمریکا نخستین چارچوب راهبردی خود برای توجه به تغییرات اقلیمی را منتشر کرد و بر اهمیت مساله آب و هوا به عنوان منبع مختل کننده و تهدیدی برای امنیت صحه گذاشت. افزایش حوادث آب و هوایی شدید صدها میلیارد دلار خسارت مرتبط اقلیمی را برای آمریکا به همراه داشته است و فراوانی و شدت این رویدادها افزایش می یابد مگر آنکه اقدامات سریع و گسترده ای اتخاذ شود.

هم زمان با دومین هفته برگزاری بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد "کوپا ۲۶"در گلاسکو، زمان آن رسیده که پرهزینه تر، مرگبارتر و واقعی تر بودن تغییرات اقلیمی برای جان و اقتصاد آمریکا از تهدید آنچه تروریسم خوانده می شود، به رسمیت شناخته شود.