گرگان- ایرنا- مستندات ارایه شده از سوی دستگاه های متولی حوزه مدیریت جنگل‌های هیرکانی در رابطه با شناسایی عامل یا عاملان آتش‌سوزی در جنگل‌های صادق آباد گالیکش و درازنوی کردکوی استان گلستان ثمربخش نبوده و تاکنون فردی به مراجع قضایی معرفی نشده است.

به گزارش ایرنا، عبدالرحیم لطفی مدیرکل منابع طبیعی گلستان شامگاه روز یکشنبه  در جلسه مدیریت بحران گلستان در استانداری اظهارداشت: بر اساس گزارش های رسیده از قرق بانان منطقه چندنفر از بومیان و چوپان های منطقه به عنوان مظنون به پلیس اطلاعات و امنیت معرفی شدند.

 وی افزود: نتیجه تحقیقات پلیس و دفاعیات این افراد در شناسایی عامل حریق جنگل های استان در مهر ماه کمکی نکرده و نتوانستیم این افراد را به عنوان متهم به دادگاه معرفی کنیم.

به گزارش ایرنا، در آتش سوزی ابتدای مهرماه در جنگل های گلستان حدود ۲۵۰ هکتار از جنگل های استان طعمه حریق شد.

در روزهای وقوع حریق رییس کل دادگستری گلستان به دادستان کردکوی ماموریت داد تا عامل یا عاملان این آتش سوزی را شناسایی و مجازات کنند.

اعتبارات مقابله حریق جنگل کافی نیست

مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان در این جلسه گفت:‌ بر اساس پیش بینی هواشناسی ماه های خشک و کم بارشی در پیش داریم که باید برای هر گونه حریق در مناطق جنگلی استان آماده باشیم.

 رسول حسام افزود: اعتبارات استانی برای مقابله به حریق احتمالی در استان کافی نیست و باید از منابع ملی استفاده کنیم.

وی به عنوان نمونه به سهمیه بنزین خودرو های عملیاتی محیط زیست و منابع طبیعی اشاره و اضافه کرد: بر اساس بودجه های تخصیصی حدود هفت لیتر بنزین به این خودرو ها پیش بینی شد که جوابگوی گشت مستمر و شبانه روزی این نهادها نیست.

حسام  با اشاره به اعتبار ۶ هزار میلیاردی پیش بینی شده برای مدیریت سیل و مقابله با حریق  اظهارداشت باید تلاش شود تا با جذب اعتبارات مکفی این بخش، مشکلات زیر ساختی این حوزه در گلستان کاهش یابد.

قدرت اله عابدی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی  گلستان با اذعان به کمبود اعتبارات تخصیصی برای مدیریت مناطع طبیعی این استان تصریح کرد :مبلغ ۳۳۰ میلیون تومان اسناد خزانه اسلامی به منابع طبیعی استان اختصاص یافت تا بخشی از تجهیزات موردنیاز خریداری شود.

استان گلستان ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی بکر دارد.

جنگل های هیرکانی تیرماه سال ۱۳۹۸ به عنوان دومین اثر بزرگ طبیعی ایران بعد از کویر لوت، در چهل و سومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در باکو آذربایجان در فهرست جهانی قرار گرفت.