تهران-ایرنا- یک کارشناس ارشد مسائل عراق گفت: آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها بیشترین سود را از بی‌ثباتی عراق می‌برند و متهم اصلی فتنه جدید در عراق هستند.

سید رضا قزوینی غرابی در در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره تحولات عراق بعد از حمله مشکوک پهپادی به منزل مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: گمانه‌زنی‌های متعددی در این‌باره وجود دارد و در این مرحله نمی‌توان با قطعیت خاصی، عامل یا عوامل مشخصی را متهم کرد.

 وی اضافه کرد: اساساً تحرکات و ضربات مشابه این حملات موشکی و پهپادی به صورت مستمر در سال های اخیر در عراق اتفاق افتاده و در نهایت هم مشخص نشده که چه جریان یا گروهی مرتکب آن شده است. برخی آمریکا و برخی هم گروه‌های مقاومت را متهم کرده اند و حتی برخی هم شخص نخست وزیر و نزدیکان وی را متهم به ترتیب دادن یک حمله نمایشی کرده‌اند.

قزوینی با اشاره به کشته و زخمی شدن تعدادی از معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی عراق در روزهای اخیر گفت: گروه‌هایی که حمله پهپادی به منزل نخست وزیر این کشور را ساختگی می‌دانند و معتقدند که این اقدام برای تحت‌الشعاع قرار دادن سرکوب خشونت بار اعتراضات مردمی و کاهش حجم فشارها علیه دولت انجام شده است. ترورهای ساختگی در این کشور سابقه طولانی دارد و با اهداف تبلیغاتی و سیاسی، بارها توسط سیاستمداران جریان‌های مختلف این کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

این تحلیلگر مسائل منطقه، آمریکا و رژیم صهیونیستی را عامل اصلی بی‌ثباتی در عراق دانست و گفت: آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها بیشترین سود را از بی‌ثباتی عراق می‌برند و متهم اصلی فتنه جدید در عراق هستند. این حملات و فتنه‌های ناشی از آن می‌تواند حتی موضوع خروج سریع تر نیروهای نظامی ایالات متحده از این کشور را نیز تحت الشعاع قرار دهد.

 وی ادامه داد: آمریکا در سال‌های اخیر با ایجاد ناامنی و حتی هدف قرار دادن نیروهای خودی تلاش کرد تا زمینه را برای مقابله با گروه های مقاومت عراق فراهم کند. هدف این فتنه‌ها تضعیف جریان مقاومت عراق و زمینه سازی برای برخورد سیاسی، رسانه ای و حتی نظامی با این گروه بوده است.

 قزوینی غرابی اضافه کرد: اینکه با فاصله کوتاهی از توئیت قیس الخزعلی دبیر کل عصائب اهل الحق عراق درباره رخ دادن چنین حوادثی، محل اقامت نخست وزیر هدف قرار گرفت، این گمانه‌زنی را تقویت می کند که دست‌های پشت پرده، چنین اقدامی را با هدف اتهام‌زنی علیه گروه‌های مقاومت و به ویژه عصائب اهل الحق ترتیب داده اند.

 این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه آمریکا مانع اصلی تشکیل دولت‌های قوی مردمی در عراق است، افزود: دولت‌های ضعیف وابسته هستند و اگر دولت قوی باشد می‌تواند به یک بازیگر جدیدی در عراق و منطقه تبدیل شود و منافع سیاسی و اقتصادی ایالات متحده و متحدان آنرا مورد تهدید قرار دهد لذا دولت ضعیف و وابسته، دولت مطلوب ایالات متحده در بغداد است.

 وی تصریح کرد: اساساً وجود یک دولت مرکزی قوی در بغداد، می‌تواند دخالت‌های آمریکا در حوزه های سیاسی، امنیتی، نظامی و حتی اقتصادی را مدیریت کرده و کاهش دهد. در سال‌های اخیر، شاهد تشکیل دولت‌های ضعیفی در عراق بودیم که نتوانستند از تمامیت ارضی و استقلال این کشور دفاع کنند و واشنگتن دنبال تشکیل چنین دولتی در بعد از انتخابات اخیر عراق است.

قزوینی با یادآوری این موضوع که حمله پهپادی به محل اقامت نخست وزیر عراق، تلفاتی نداشته است، گفت: به نظر می‌رسد مانند دوره‌های گذشته انتخابات، عراق اکنون درگیر اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات است، لذا این اتفاق نخواهد توانست این فضا را تحت الشعاع خود قرار دهد و شوک به وجود آمده از آن موقت است و کماکان، تلاش معترضان به نتایج انتخابات برای بازشماری دستی آرا و روشن شدن واقعیت ادامه خواهد داشت.