به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در جهان روز دوشنبه از مرز ۲۵۰ میلیون نفر گذشت و این در حالی است که همزمان برخی کشورهای اروپای شرقی با شیوع بی سابقه کرونا مواجه شده اند.
گزارش ها حاکی از آن است که میانگین روزانه شمار مبتلایان به کووید-۱۹ طی سه ماه گذشته به ۳۶ درصد کاهش یافته، اما سویه بسیار مسری دلتا همچنان هر ۹۰ روز ۵۰ میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر می کند. حال آنکه پیش از گسترش این سویه، نزدیک به یک سال طول کشید تا ثبت ۵۰ میلیون مبتلای اولیه به کووید-۱۹ ثبت شود.
کارشناسان بهداشت خوشبین هستند که بسیاری از کشورها به لطف واکسیناسیون و ایمنی طبیعی، عوارض شدید همه گیری را پشت سر گذارده اند، اگرچه آنها هشدار می دهند که با فرا رسیدن فصل سرما شمار مبتلایان احتمالا افزایش می یابد.
براساس تحلیل رویترز، موارد ابتلا به کرونا همچنان در ۵۵ کشور از ۲۴۰ کشور در حال افزایش است و روسیه، اوکراین و یونان از زمان شروع همه گیری تاکنون در حال ثبت رکوردهای تازه هستند.
اروپای شرقی که یکی از پایین ترین نرخ های واکسیناسیون را در منطقه دارد و بر اساس این تجزیه و تحلیل، بیش از نیمی از کل شمار جدید مبتلایان گزارششده در سراسر جهان مربوط به کشورهای شرق اروپا بوده است. به گونه ای که هر چهار روز، یکمیلیون مبتلای جدید در این منطقه ثبت می شود.
چندین منطقه روسیه هم در این هفته اعلام کردند که احتمالا محدودیت های بیشتر به دلیل افزایش شمار مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در راه است.
چندین رهبر دنیا تاکنون تاکید کرده اند که نیاز به بهبود برنامه های واکسیناسیون در سرتاسر جهان، به ویژه در کشورهای با سطح رفاه پایین وجود دارد.
بر اساس گزارش نشریه علمی «جهان ما در داده ها Our World in Data»، بیش از نیمی از جمعیت جهان هنوز حتی یک دز واکسن کووید-۱۹ هم دریافت نکرده اند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سایر سازمانهای کمکرسان ماه گذشته از رهبران ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان خواستند تا طرحی ۲۳.۴ میلیارد دلاری برای واکسنها، آزمایشها و داروهای کووید-۱۹ در ۱۲ ماه آینده در کشورهای فقیر تامین کنند.
از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۵۰ میلیون نفر مبتلا در سراسر جهان شناسایی شده و از این میان بالغ بر پنج میلیون نفر جان خود را از دست داده اند. در حالی که نزدیک به یک سال از زمان آغاز واکسیناسیون کرونا در جهان می گذرد تاکنون ۳۹.۹ درصد جمعیت کل جهان هر دو دز واکسن را دریافت کرده اند.