به گزارش ایرنا به نقل از اوراسیا ریویو ، چهل سال جنگ ، فجایع طبیعی مکرر ،فقر گسترده ، خشکسالی و پاندمی کووید-۱۹ موجب نابودی زندگی مردم افغانستان شده اند. دفتر هماهنگی امور انسانی OCHA در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت افغانستان خاطرنشان کرد که ناآرامیهای اخیر نیز موجب بدتر شدن نیازها و پیچیدهتر شدن محیط پرچالش عملیاتی شده است.
حتی پیش از رویدادهای ۱۵ اوت وکنترل طالبان بر کاخ ریاست جمهوری در شهر کابل ، وضعیت انسانی در افغانستان از جمله بدترینها در جهان بود . تا اواسط سال نزدیک به نیمی از جمعیت این کشور حدود ۱۸.۴ میلیون نفر ، نیازمند به کمکها و حمایتهای انسانی بودند .
نهادهای انسانی از مقامات طالبان میخواهند که به وعدههای خود درباره محافظت از حقوق همه شهروندان افغان عمل کنند. این نهادها همچنین از گزارشهای مربوط به اخراجهای اجباری اقلیتها (از موطن خود) نگران هستند . گزارش دفتر امور انسانی سازمان ملل از مقامات خواسته است که به حقوق مسکن و اموال افغانها احترام بگذارند.
این گزارش هشدار می دهد که این کشور هم اکنون با دومین خشکسالی در مدت چهار سال گذشته رو به رو شده است که بدترین مورد از نوع خود در مدت ۲۷ سال است. بنابر برآوردها انتظار میرود که ۲۲.۸ میلیون نفر معادل ۵۵ درصد از جمعیت افغانستان در فاصله نوامبر ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۲ با بحران غذایی یا سطح ناامنی غذایی رو به رو باشند که نسبت به سال گذشته نزدیک به ۳۵ درصد افزایش دارد.
در همین حال سخنگوی دبیر کل سازمان ملل در گفتگو با خبرنگاران در نیویورک خاطرنشان کرد که درگیریها و خشونتهای تاثیرگذار بر غیرنظامیان در این هفته هم در سراسر کشور ادامه داشته است. دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل در عین حال در خصوص بهره برداری از کمکهای انسانی برای مقاصد سیاسی ابراز نگرانی کرده است.