تهران - ایرنا - معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دستیاران، حداقل یک پزشک عمومی هستند و وقتی وارد این دوره می شوند باید بتوانند از امکانات و پرداخت حقوق یک پزشک عمومی برخوردار شوند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر ابوافضل باقری فرد روز دوشنبه در نشست خبری به وضعیت معیشتی دستیاران پزشکی اشاره کرد و افزود: باید به ۲ صورت به دستیاران کمک شود که یکی از آنها پرداخت کارانه از منابع وزارت بهداشت است.

وی با تاکید بر این که کارانه دستیاران باید افزایش یابد، یادآور شد: جزییات این موضوع، روزهای آینده به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و بیمارستان ها اعلام می شود.

معاون آموزشی وزیر بهداشت موضوع بعدی را تبدیل وضعیت دستیاران از حق الزحمه ای به حقوق ثابت عنوان کرد و اظهارداشت: اعتقاد داریم دستیاران، حداقل یک پزشک عمومی هستند و وقتی وارد این دوره می شوند، باید بتواند از امکانات و پرداخت حقوق یک پزشک عمومی برخوردار شوند.

باقری فرد تصریح  کرد: بخشی از این موضوع در وزارت بهداشت و بخش دیگری نیاز به همراهی مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی دارد، هم اکنون این موضوع در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

وی درمورد وضعیت معیشتی دستیاران تاکید کرد: همه مسوولان بخش بهداشت و درمان، مجلس شورای اسلامی و نظام پزشکی در این زمینه مطالبه گر هستند و حرکت در این زمینه از روزهای آغازین فعالیت دولت سیزدهم در وزارت بهداشت شروع شده است.

درخواست افزایش حقوق ۲۱ برابری اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی فقط شامل ۲ هزار ۸۰۰ نفر می شود

معاون وزیر بهداشت به نامه دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت به محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهوری در خصوص جلوگیری از کاهش حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: براساس قانون بودجه ۱۴۰۰ حقوق اعضای هیات علمی در گروه های پزشکی به حداقل ۱۵ برابر رسانده شد.
باقری فرد افزود: در وزارت بهداشت ۲۰ هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی وجود دارد که بخشی از آنها تعهداتی و بخشی دیگر رسمی  و قراردادی هستند.
وی ادامه داد: از این ۲۰ هزار و ۵۰۰ نفر ، ۲ هزار نفر مربی ، ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر استادیار ، ۲ هزار و ۵۰۰ نفر استاد تمام و  حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر هم دانشیار هستند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت ادامه داد: در صورتی که ۲۱ برابری حداقل حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی باردیگر اعمال شود، هیچ استادی بیش از ۴۰ میلیون تومان نمی گیرد.

باقری فرد تاکید کرد که موضوع حداقل حقوق ۲۱ برابری فقط برای ۲ هزار ۸۰۰ عضو هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی است که شامل استاد تمام با پایه ۲۰ و دانشیاران با پایه ۲۵ می شود، به عبارتی فقط شامل افراد فرهیخته و نخبه جامعه می شود.
وی افزود: هجمه ای که در این زمینه ایجاد شده است را می توان شایع پراکنی یا کوبیدن به طبلی که اصلا وجود ندارد، بیان کرد.

به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت اخیرا در نامه‌ای به محسن رضایی معاون اقتصادی رییس‌جمهوری نوشت: کاهش حقوق و مزایای اعضای هیات علمی دانشگاه ها موجب خروج از طرح تمام‌وقتی برای پزشکان و اعضای هیات‌علمی تمام‌وقت جغرافیایی می‌شود.

در نامه دکتر عین اللهی  آمده است: به استناد متن جزء ۷ بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، سقف ناخالص حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر (مجموع دریافتی) اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی در تمامی مناطق کشور، از (۲۱) برابر حداقل حقوق مصوب شورای حقوق و دستمزد به (۱۵) برابر حداقل حقوق و دستمزد موضوع ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری کاهش و حسب مفاد جزء ۴ بند الف تبصره فوق میزان سقف مالیات بر حقوق و مزایای پرداختی موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم به‌صورت پلکانی افزایش‌یافته است و سقف میزان دریافتی گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در سال جاری از خالص به ناخالص تغییر و منجر به کاهش مجدد میزان دریافتی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها شده است.

وی در این نامه تاکید کرد: با عنایت به اینکه در بند (ب) ماده ۷۴ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه، فعالیت انتفاعی در بخش خصوصی و عمومی برای تمامی کارکنانی که در استخدام پیمانی یا رسمی دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند مجاز نبوده و همچنین اعضای هیات‌علمی تمام‌وقت جغرافیایی مطابق ماده ۳ آیین‌نامه اداری و استخدامی مکلف به حضور در دانشگاه به میزان ۵۴ ساعت در هفته بوده و حق کار انتفاعی تخصصی خارج از دانشگاه ندارند، کاهش در حقوق و مزایای نامبردگان موجب خروج از طرح تمام‌وقتی برای پزشکان و نیز اعضای هیات‌علمی تمام‌وقت جغرافیایی می‌شود که این امر منجر به عدم ارایه خدمات مناسب و بهینه در بیمارستان‌های آموزشی شده و دسترسی بیماران کم‌درآمد جامعه به دریافت خدمات سلامت محدود خواهد شد.

وزیر بهداشت در این نامه یادآور شد: همچنین اعضای هیات‌علمی مجرب تمایلی به پذیرش مسوولیت‌های اجرایی و مهم نداشته و لذا پیشبرد سیاست‌های کلی نظام در مورد توسعه کمی و کیفی آموزش و پژوهش تهدید شده و از پیامدهای منفی دیگر مهاجرت سرمایه‌های علمی و اجتماعی است.

در برخی مناطق کشور دسترسی مناسب به پزشک وجود ندارد

معاون آموزشی وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درخصوص کمبود پزشک در کشور گفت: ما به مشکل دسترسی به پزشک اعتقاد داریم، دسترسی مناسب به پزشک در برخی مناطق وجود ندارد . اما آیا عدم دسترسی به معنی کمبود ظرفیت و تعداد پزشک است، ما می دانیم که اینطور نیست.
باقری فرد ادامه داد: قانونی که پزشک را در همان منطقه ماندگار کند، نداریم . اگر شرایط پزشک در مناطق محروم مانند شرایط شهرهای بزرگ باشد، آنها به شهرهای بزرگ می آیند.

وی تصریح کرد: در برخی نقاط تراکم پزشک متخصص و فوق تخصص را داریم و در شهری ممکن است این افراد حضور نداشته باشند، که این موارد باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: در سال ۹۳ حدود ۵ هزار و ۵۰۰ نفر ورودی گروه های پزشکی بود که امسال با احتساب سهمیه به ۸ هزار و ۵۰۰ نفر رسید، این روند نشان می دهد که ما افزایش ظرفیت را داریم.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: افزایش ناگهانی و بدون در نظر گرفتن ساختارها، می تواند ما را دچار صدماتی کند و باید از آن دوری کنیم
وی به ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی اشاره کرد و گفت: ظرفیت پذیرش این افراد براساس نیاز و امکانات انجام می شود.

باقری فرد همچنین گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که اگر هر کشوری به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۰ پزشک داشته باشد ، وضعیت مطلوبی دارد. این نسبت پزشک در عراق ۷ نفر، پاکستان ۱۲ نفر، سوریه ۱۳ نفر به ازای ۱۰ هزار نفر هستند و در ایران هم ۱۶ نفر و در ترکیه ۱۸ نفر به ازای هر ۱۰ هزار نفر است. آمار در سازمان جهانی بهداشت براساس خوداظهای کشورها است و اصلا پایش نمی شود.
وی با یادآوری اینکه کشورهای منطقه تعداد پزشک کمتر از ایران دارند، اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو باید به متناسب با تعداد افزایش تعداد استاد انحام شود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: براساس قانون برنامه ششم توسعه به ازای هر ۱۰ دانشجو باید یک استاد داشته باشیم و به همین دلیل متناسب با افزایش ظرفیت دانشجو باید افزایش استاد، فضاهای آموزشی و بودجه هم دیده شود.