بجنورد-ایرنا- مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: بسته های حمایتی برای صنایع و پنبه‌کاران تدوین شده است و به همین دلیل از پنبه کاران خواست تا با صنایع نساجی و کارخانجات پنبه پاکنی کشت قراردادی منعقد کنند.

به گزارش ایرنا، ابراهیم هزارجریبی روز دوشنبه در بازدید از کارخانجات پنبه پاکنی خراسان شمالی اظهار داشت: حمایت های دولت در بخش صنایع در قالب کشت قراردادی با کشاورزان پنبه کار است تا بر اساس آن حمایت های لازم به صنایع و کشاورزان انجام شود و کارخانجات هم حمایت های لازم را از کشاورز داشته باشد.

وی با بیان اینکه هر بذری زیر خاک می رود باید برای آن برنامه ای داشته باشیم افزود: کشاورزان باید کشت هدفمند داشته باشند و بدانند که چه محصولی به چه میزان برای چه کسی تولید می کنند تا مشکلات فروش محصول را نداشته باشند.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پنبه کاران از سوی کارخانجات در تامین بذ و کود نیز مورد حمایت قرار خواهند گرفت اظهار داشت: کشت قرار دادی باید در سطح کشور بین کشاورزان نهادینه شود و صنایع نیز برای توسعه این نوع کشت و افزایش راندمان تولید با ارایه آموزش های ترویجی و انتقال دانش و علم به کشاورزان کمک کنند.

به گزارش ایرنا سطح کشت پنبه در سال گذشته ۹۸ هزار هکتار بود که از این سطح ۲۷۰ هزار تن وش پنبه در کشور تولید شد.

امسال برای ۱۱۵ هزار هکتار کشت پنبه برنامه‌ریزی شده بود اما به علت گرما و خشکسالی بی‌سابقه حدود ۸۰ درصد این برنامه تحقق پیدا کند و پیش بینی می شود که بیش از ۲۰۰ هزار تن وش پنبه در کشور تولید شود.

در حالی که نیاز سالیانه صنعت و ظرفیت جذب پنبه کشور ۲۵۰ هزار تن است، بنابراین بخش قابل توجهی از پنبه مورد نیاز صنعت از محل واردات از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و هند تامین می‌شود که عمده واردات از ازبکستان است.

 پنبه در ۲۰ استان کشور کشت می‌شود اما در ۶ استان شامل خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، فارس و اردبیل بیشترین محصول تولید می شود.

اکنون ۷۰ کارخانه جداکننده پنبه دانه در کشور فعال است، این در حالی است که در سال‌های گذشته تعداد این کارخانجات ۱۰۰ مورد بوده است.