تهران- ایرنا- معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برنامه مسابقه تلویزیونی کارویا برای تامین مالی جمعی طرح های دانش بنیان، ۲۵ درصد کل تامین مالی جمعی را که در حوزه منا (کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا) اتفاق افتاده، به خود اختصاص داد.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، علی ناظمی روز دوشنبه در نشست خبری برنامه تلویزیونی کارویا که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ساخته شده است، افزود: وجه تمایز برنامه تلویزیونی کارویا از سایر برنامه های تلویزیون به غیر از انجام کار تئوری در زمینه تشویق مردم خارج از قاب تلویزیون است.

وی بیان کرد: شهروندان برای اولین بار در قالب یک برنامه تلویزیونی سرمایه گذاری می کنند و برای اولین بار است که این فرآیند پیچیده و سخت توسط صدا و سیما انجام می شود.

ناظمی ادامه داد: کل تامین مالی جمعی که در سال ۲۰۲۰ در دنیا انجام شده، ۱۱۵ میلیارد دلار است که بیش  از ۹۰ درصد آن از طریق تامین مالی بدهی بوده است، ۸۰ درصد این تامین مالی جمعی توسط کشورهای آمریکا، انگلیس و کانادا انجام شده و بقیه کشورها سهم کمی در این زمینه دارند. سهم تامین مالی مشارکتی در قالب برنامه کارویا که توسط صندوق نوآوری با همکاری سازمان های دیگر در حال اجرا است، کمتر از ۵ درصد بوده است.

وی یادآور شد: در مقابل کل تامین مالی جمعی در منطقه جغرافیایی حوزه منا (کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا)  ۱۲ و نیم میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ بوده که حدود ۳۵۰ میلیارد تومان است. برنامه کارویا  ۲۵درصد کل تامین مالی جمعی را در حوزه منا به خود اختصاص داده است.

معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری افزود: این فرآیند باوجود اینکه به نظر می رسد یک تامین مالی است که مردم پول می گذارند، اما در محیط کسب و کار به پیچیدگی های قانونی و مقرارتی می خورد که تلاش شد با کمک بازیگران مختلف این حوزه، این مسئله مرتفع شود.

ناظمی از داوران این مسابقه تلویزیونی اظهار داشت: تامین مالی جمعی در کشور بسیار جوان است، در ابتدای ضبط این کار فقط چهار نمونه تامین مالی جمعی را در بستر فرابورس داشتیم. پذیرفتن این ریسک و فرآیند نیازمند یک همت بالا و نگاه تخصصی به اکوسیستم نوآوری و تولید و تامین مالی کشور بود. امید است تامین مالی جمعی بتواند توسعه پیدا کند. این ابزار بی نظیری برای تامین مالی شرکت های کوچک و متوسط است. توسعه این ابزار می تواند تامین مالی را تامین و تسریع کند.

وی تصریح کرد: در این برنامه تلویزیونی سرمایه گذاری روی طرح ها به مدت ۶ ماه تا یک سال پیش بینی شده است. هر فرد حقیقی می تواند پنج درصد سرمایه مورد نیاز طرح های دانش بنیان را تامین کند.

وی یادآور شد: کمترین سرمایه مورد نیاز طرح های دانش بنیان در این مسابقه ۳۲۰ میلیون تومان و بالاترین آن ۴ میلیارد تومان است، در مجموعه سرمایه مورد نیاز ۲۰ طرح ۵۶ میلیارد تومان دیده شده است.