تهران – ایرنا – گرچه بسیاری از کارشناسان امیدی به ثمربخش بودن اجلاس جهانی آب و هوایی گلاسکو ندارند اما مدیران و تحلیل گران مالی شرکت های تجاری خوش بین هستند این اجلاس به تغییرات مورد نیاز برای این شرکت ها به منظور ایفای نقش پررنگ تر در جهت مقابله با تغییرات آب و هوایی منجر شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، ناظران تجاری به چندین گام از سوی رهبران جهانی اشاره داشتند که به گفته آنها می تواند تجارت پایدار و تمهیدات سرمایه گذاری برای بسیج مبالغ هنگفتی پول مورد نیاز برای رهایی جهان از سوخت های فسیلی را تقویت کند.

این موارد شامل تعهد شرکت های مالی با اختصاص ۱۳۰ تریلیون دلار برای تمرکز بر تغییرات اقلیمی، ایجاد یک نهاد استاندارد جهانی برای بررسی داعیه آب و هوایی شرکت ها و وعده به کاهش انتشار گاز متان و نجات جنگل هاست.

«آنیکت شاه» مدیرعامل شرکت خدمات مالی آمریکایی «جفریز» گفت اگرچه بسیاری از این گام ها فاقد تعهدات مشخص است، نشان می دهد یک اجماع جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی در حال شکل گیری است که کار سرمایه گذاری و تلاش را برای سرمایه گذاران خصوصی و دولت ها آسان تر می کند.

«پیتر لیسی» رئیس شرکت خدمات پایدار جهانی «آسنتور» نیز گفت برای سرمایه گذاران و شرکت ها، قابل توجه ترین تصمیم این کنفرانس، تشکیل هیات استانداردهای پایدار بین المللی است که به معنای ایجاد یک خط مبنا بر شرکت ها به منظور توصیف تاثیرات زیست محیطی شان است.

وی تاکید کرد که این هیات جدید به سرمایه گذاران و سهامداران درک بهتری از خطرات و فرصت های مرتبط می دهد و به هدایت تخصیص مقادیر زیادی سرمایه مورد نیاز در زمانی که جهان به سوی صفر خالص (کاهش شدید استفاده از زغال سنگ، نفت و گاز) درحال گذار است، کمک می کند.

در این میان، منتقدان می گویند اعلامیه های اصلی کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل فاقد موارد خاص است و به شرکت ها اختیار عمل می دهد. به عنوان نمونه، بانک ها، شرکت های بیمه و سرمایه گذاران وعده داده اند در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به صفر خالص تا سال ۲۰۵۰ اقدام کنند، اما هر نهاد تجاری تعهدات صفر خالص خود را با هم پوشانی بالقوه بین ابتکارات، موسسات و دارایی ها داشته است.

«لسلی ساموئل ریچ» عضو مدیریت سرمایه قرن سبز در بوستون نیز ابراز نگرانی کرد که شرکت های بزرگتر سرمایه گذاری ذیل تعهدات کاهش کربن را که در اجلاس گلاسکو درباره آن تبلیغ شده، به سرعت امضا کنند زیرا شرایط تحقق اهداف آن بسیار آسان تر است.

با این حال، دیگر مدیران مالی می گویند این امر اجتناب ناپذیر است که شرکت های تجاری تحت فشار مشتریان و به خاطر سود به سوی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای گام بردارند.

«مارک هافل» مدیر ارشد سرمایه گذاری شرکت مدیریت ثروت جهانی یوبی‌اس نیز گفت که موارد امیدبخش شامل انرژی های تجدیدپذیر و حمل و نقل است.

در حال حاضر، مقام های مسئول باید در مورد قوانینی در زمینه هایی چون بازارهای ساخت و ساز بحث و تبادل نظر کنند تا به شرکت های تجاری در زمینه قیمت گذاری کربن و نحوه کمک رسانی کشورهای توسعه یافته به کشورهای فقیرتر کمک شود.

بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد(cop۲۶) از یکشنبه ۹ آبان ماه با حضور هزاران نفر از رهبران و نمایندگان ۲۰۰ کشور در شهر گلاسکوی اسکاتلند فعالیت خود را آغاز کرد.

در جریان این کنفرانس دو هفته ای، مذاکرات دیپلماتیک فشرده ای پیرامون چگونگی مقابله با گرمایش زمین به عنوان یک چالش مشترک جهانی، انجام شده است و رهبران ۲٠٠ کشور جهان اهداف و تعهدات خود را برای مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی و نحوه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰، ارائه کرد ه اند.

قرار است مذاکره کنندگان در جریان این نشست، کشورهای جهان را وادار کنند تا اقدامات و تعهدات بلندپروازانه تری را برای جلوگیری از گرمایش زمین و محدود کردن افزایش دما به ۱.۵ درجه سانتیگراد، متقبل شوند.