قم-ایرنا- استاندار سابق قم گفت: طی سه سال گذشته هیچ تصمیمی در این استان نبوده که بدون اجماع نظر و خرد جمعی اتخاذ شده باشد، این مساله سبب شد که تمام بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی در کنار مناسبت‌های ملی و مذهبی در وضعیت بسیار مطلوبی دنبال شود.

بهرام سرمست روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه استانداران سابق و جدید قم، افزود: امروز که دوران مسوولیت سه ساله بنده در استان قم به پایان می رسد جا دارد که از حمایت و رهنمودهای مراجع تقلید و علمای حوزه قدردانی نمایم.

وی اظهار داشت: امروز که این مسوولیت را به استاندار جدید واگذار می کنم بسیار خداوند متعال را شاکر هستم؛ اگر توفیقی در قم بوده بخاطر همکاری و همدلی در تمام ارکان مدیریتی استان بوده است.

سرمست یادآور شد: شیوع کرونا در کنار تحریم های خارجی دو مشکل مهم کشور و استان قم طی سه سال گذشته بود و از همان روز اول شیوع کرونا تصمیمات کارآمدی اتخاذ و تصمیمات ستاد استانی قم به الگویی در ستاد ملی تبدیل شد.

وی خاطرنشان کرد: از زمان شیوع کرونا ۱۱۱ جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا تشکیل و یک هزار و ۳۰۰ مصوبه طی آن تصویب شد که ۹۰ درصد آنها عملیاتی شده است.

وی بیان داشت: استاندار جدید یکی از دوستان و همکاران من می باشد و حتی در شورای تامین نیز تمام تصمیمات ما مبتنی بر خرد جمعی بوده و دستگاه قضایی و سپاه استان پشتیبانی و همدلی مثال زدنی با مدیریت استان داشتند.

استاندار سابق قم گفت: به اعتقاد ما شهر قم یک کلانشهر بین المللی است و تمام اتفاقات آن در سطح بین الملل دارای اهمیت و تاثیرگذاری است.

وی ابراز کرد: استان قم دارای ظرفیت های آشکار و پنهان زیادی است و هنر مدیریت این است که ظرفیت های پنهان را فعال کند. ظرفیت های پنهان مردمی در سیل سال ۹۸ و دوران شیوع بیماری کرونا به نحو شایسته ای فعال شدند.

سرمست افزود: در طول دوران شیوع بیماری کرونا ۳ مرکز درمانی جدید در این استان راه اندازی شد و ظرفیت تخت های درمانی قم با جهش قابل توجهی همراه شد.

وی یادآور شد: با حمایت از بخش تولید و صنعت امروز استان قم از نظر امنیت سرمایه گذاری در جایگاه سوم کشور قرار گرفته است.

استاندار سابق قم اظهار داشت: طی سه سال گذشته، اولویت خود را بر حمایت از تولید و صنعت گذاشتم و تابستان سال جاری این استان نرخ بیکاری تک رقمی را تجربه کرد.

سرمست بیان کرد: امروز در برخی از واحدهای تولیدی با کمبود کارگر روبه رو هستیم و اجازه ندادیم که چرخ واحدهای صنعتی از حرکت بایستد.

وی خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد اقتصاد قم بر مبنای خدمات و گردشگری تعریف شده و به دلیل زمان طولانی درگیری با بیماری کرونا این استان خسارت های سنگینی را متحمل شده است.

استاندار سابق قم یادآور شد: تعامل و هماهنگی که در این مدت بین مدیریت شهری و استانداری ایجاد شد بسیار مطلوب بود و سیاست اصلی استان در این رابطه بر اصل پشتیبانی بود. من در طول سه سال گذشته در اختلافات بخش خصوصی و دولت طرفدار بخش خصوصی و در اختلافات بین استانداری و نهاد شهرداری همیشه یاور نهاد مردمی و شورای شهر بودم.

سرمست تصریح کرد: طی ۶ ماه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه گذشته حجم صادرات استان ۲ برابر شده است و در طول سه سال گذشته اجازه ندادیم حتی یک کارگر بیکار شود یا واحدی به ورطه تعطیلی کشیده شود. در ۳ سال گذشته ۷۲ واحد راکد و نیمه راکد را به مدار تولید بازگرداندیم.

استاندار سابق قم گفت: در این مدت یکهزار و ۳۰۰ هکتار به شهرک های صنعتی استان افزوده شد و کمبود زیرساخت این شهرک ها بهبود یافته است. از استاندار جدید درخواست دارم از ظرفیت پساب برای توسعه صنعتی این استان استفاده بهینه کند.

هیات وزیران روز چهارشنبه هفته گذشته پس از بررسی سوابق و برنامه های سید محمد تقی شاهچراغی، به او  به عنوان استاندار قم رای اعتماد دادند.

شاهچراغی متولد ۱۳۴۰ است که بعد از اتمام دوره دبیرستان و اخذ دیپلم وارد حوزه علمیه قم شد. وی با آغاز جنگ تحمیلی، راهی جبهه‌های حق علیه باطل شده و پس از مدت کوتاهی بعنوان یکی از فرماندهان لشکر همیشه پیروز ۱۷ علی بن ابیطالب(ع) در کنار بزرگانی چون شهید زین‌الدین به دفاع از کشور پرداخت.

استاندار جدید قم، پس از دفاع مقدس نیز سابقه فرماندهی سپاه‌ استان‌های سمنان، گلستان، مرکزی، مازندران و استان تهران را در کارنامه دارد و از مهرماه ۱۳۹۷ تاکنون نیز فرماندهی سپاه امام علی بن ابیطالب (ع) قم را بر عهده داشته است.

شاهچراغی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت است، در خردادماه سال جاری با پیشنهاد سرلشگر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و موافقت رهبر معظم انقلاب و به پاس قدردانی از تلاش و عملکرد جهادی کارکنان نیروهای مسلح در پیشگیری و مقابله با شیوع بیماری کرونا در قم، از سوی فرمانده معظم کل قوا مورد تشویق قرار گرفت.

همچنین «بهرام سرمست» استاندار سابق قم متولد بناب در استان آذربایجان شرقی و دانش‌آموخته دکترای علوم سیاسی است که پیش از استانداری قم، مسئولیت مدیرکل سیاسی وزارت کشور را در کارنامه خود دارد؛ وی پیش از آن و در دولت یازدهم مسئولیت مدیرکلی سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران را برعهده داشته است.