مشهد- ایرنا- معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاداسلامی مشهد گفت: طبق ابلاغیه سازمان مرکزی فعالیت‌های فرهنگی انجمن‌ها، کانون‌ها و نشریات دانشجویی در سال تحصیلی جاری باید دانشجومحور باشد و صفر تا صد کار را خود دانشجویان انجام دهند.

علی اصغر یساقی روز دوشنبه در سومین نشست هم اندیشی تخصصی دبیران کانون‌ها، مدیران مسوولان نشریات، انجمن‌های علمی و تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های آزاد اسلامی خراسان رضوی در مشهد افزود: ما باید در حوزه نشریات به ازای هر هزار دانشجو یک نشریه و به ازای هر ۵۰۰ دانشجو یک کانون فرهنگی و دانشجویی داشته باشیم.

وی افزود: با توجه به تغییر ذائقه دانشجویان، برای درک بهتر و شناخت علائق آنها فعالیت های فرهنگی باید دانشجومحور باشد و معاونت فرهنگی به جای نقش مجری‌گری و تصدی‌گری، کار تسهیل‌گری و حمایت از فعالیت دانشجویان را به عهده بگیرد.

یساقی گفت: در بحث نشریات دانشجویی برای ایجاد انگیزه مصوب شده بود که به ازای چاپ هر سه نشریه‌ سه میلیون ریال پرداخت شود که این رقم امسال تا سقف پنج میلیون ریال افزایش می یابد و برای نشریه های با عملکرد خوب کارگاه های توانمندسازی نیز برگزار خواهد شد.

رییس اداره مطالعات فرهنگی‌اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز گفت: سال گذشته این دانشگاه در بخش‌های مختلف عملکرد مناسبی نداشت که یکی از این بخش‌ها کانون‌های دانشجویی بود، چرا که باید دبیر کانون‌ها مطالبه‌گری کرده و خواسته ها و اهدافشان را پیگیری کنند و بخش دیگر کم کاری مربوط به عملکرد نشریات دانشجویی بود چرا که در شرایط محدودیت‌های کرونایی و عدم حضور دانشجویان باید به جای توجه به انتشار فیزیکی نشریه، بر انتشار مجازی آن تمرکز کنند.

سیدحسین محتشمی افزود: یکی دیگر از مشکلات دانشگاه تولید محتوا در حوزه مجازی بود که از تمامی انجمن‌های علمی، نشریات و کانون‌های دانشجویی انتظار می رود در حوزه موضوعات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی محتوای مناسب دانشگاهی در قالب مقاله یا پادکست و کتاب تولید کرده و بدانند برای هر کدام از این فعالیت‌ها براساس بودجه، اعتباراتی درنظر گرفته خواهد شد.

وی افزود: به دانشجویانی که پایان‌نامه‌های آنان رویکرد فرهنگی داشته باشد در مقطع کارشناسی ارشد ۱۰ میلیون ریال و در مقطع دکترا ۱۵ میلیون ریال کمک هزینه پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز گفت: کارهای گروهی که در دانشگاه با عنوان کانون‌های فرهنگی نشریات و انجمن‌های دانشجویی صورت می‌گیرد در راستای چند بعدی شدن دانشجویان و ارتقای اعتماد به نفس آنان است.

حجت الاسلام رضا عباس پور افزود: یکی از مشکلات جدی دانشجویان ما عدم اعتماد به نفس است یعنی دانشجو از اینکه در این فضاها حضور پیدا کند و صحبت کند و نقطه نظراتش را بیان کند، ترس دارد و علت آن این است که اصلا به این حوزه ها ورود پیدا نکرده تا بتواند در کنار آزمون و خطاها، تجربه کسب کرده و مهارت‌هایش را ارتقا بدهد.

وی افزود: پارسال چهار میلیارد ریال به بسیج دانشجویی برای فعالیت‌های فرهنگی داده شد که صرف اردوهای جهادی و ساخت ملزومات برای روستاهای اطراف شهرستان تایباد و مناطق محروم و همچنین صرف مکتب حبیب و فعالیت های فرهنگی شد که بسیج دانشجویی خراسان رضوی به خاطر عملکرد مناسب در ایام کرونا رتبه اول کشوری را کسب کرد.

حجت الاسلام عباس پور با بیان اینکه اکنون ۳۰ کانون فرهنگی دانشجویی در خراسان رضوی داریم که ۲۱ مورد آن فعال است، گفت: اکنون در سطح استان ۵۴ نشریه دانشجویی مجوز گرفته اند که ۲۷ نشریه فعال است و در سایت نشریات دانشگاه آزاد اسلامی بارگذاری می شود.

در پایان این مراسم از فعالان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد قدردانی شد.

هم اکنون ۶۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی مشغول به تحصیل هستند که ۲۵ درصد این تعداد در مقطع کارشناسی ارشد و حدود ۳۳ هزار دانشجو در واحد مشهد تحصیل می کنند.

هشت درصد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در خراسان رضوی را دانشجویان غیرایرانی تشکیل می‌دهند و ۲ هزار و ۶۰۰ دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد تحصیل می‌کنند.