مشهد- ایرنا- دبیر هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران گفت: مهندسی شیمی به عنوان کلید توسعه پایدار از اولویت‌های اصلی کشور است.

مهدی پورافشاری روز سه‌شنبه در حاشیه این همایش طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر همین اساس این کنگره نیز بر توسعه پایدار در صنایع ایران از جمله صنایع بالادستی همچون نفت، پالایش و فرآوری نفت و گاز، پتروشیمیایی و شیمیایی، دارویی، فناوری زیستی و غذایی تمرکز دارد.

وی ادامه داد: در برنامه‌های این همایش سعی بر این است که راهکارهای عملی و نوین در بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی، بازیافت پساب‌های شهری و صنعتی، کاهش اثرات زیست‌محیطی صنایع و همچنین کاهش کربن منتشر شده از صنایع ایران با توجه به موضوع توسعه پایدار مورد توجه قرار گیرند.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در این کنگره ۶ هدف اصلی از جمله فراهم نمودن بستر برای تبادل‌ نظر محققان، کارشناسان و خبرگان علمی و صنعتی، عرضه دستاوردهای نوین آنان به مجامع علمی و صنعتی، آشنایی با تهدیدات زیستی و راهکارهای مقابله با آن، کمک به تعیین راهبرد و مسیر تحقیقاتی مورد نیاز در زمینه مهندسی شیمی، افزایش توان علمی کارشناسان، دانشجویان و علاقه‌مندان به این حوزه و همچنین ایجاد پویایی و انگیزه مشارکت در فعالیت‌های علمی برای دانشجویان با محورهایی همچون فناوری‌های پایدار و سبز، انرژی‌های تجدیدپذیر، مدیریت و کارآفرینی، کاربرد هوش مصنوعی در طراحی، ساخت و راهبری فرآیندها مورد توجه است.

وی با بیان اینکه برای این همایش که از امروز آغاز شده است ۲۸۰ نفر ثبت نام کردند افزود: ۴۳۰ مقاله از سوی دبیرخانه این همایش دریافت شد که  ۱۰۵ مقاله به صورت شفاهی و ۲۵۰ مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.

پورافشاری ادامه داد: مهندسی فرایندهای شیمیایی در صنایع کاربرد بسیار دارد زیرا نتایجی که شیمیدان‌ها در محیط آزمایشگاه به دست آورده‌اند در صنایع مورد بهره برداری قرار می‌گیرد و به عبارت دیگر مهندسی شیمی به دنبال کاربردی تر کردن نتایج آزمایشگاهی است.

وی گفت: بر همین اساس این رشته در بسیاری از صنایع کشور تاثیر فراوان دارد و مسیر فرایندهای تولیدی با کمک مهندسی شیمی طی می‌شود.

دبیر هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران افزود: تفاوت این دوره با دوره های گذشته در محورهای پژوهشی و کاربردی آن است و افرادی از صنایع مختلف برای بیان دستاوردهای خود در این همایش سخنرانی دارند.

وی ادامه داد: با شیوع کرونا بسیاری از فعالیت‌های پژوهش این رشته کاهش یافت که نشان آن حضور کم تعداد استادان در محیط آزمایشگاه های علمی بود لذا سعی شد محورهای انتخابی انگیزه لازم را در محققان این رشته ایجاد کند.

پورافشاری گفت: از سوی دیگر سعی شده است با توجه به مجازی برگزار شدن کارگاه های این همایش، شرکت کنندگان با معرفی اساتید خود بتوانند در کنار سایر مدعووین از نتایج علمی آن بهره مند شوند.

هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران به صورت مشترک توسط انجمن مهندسی شیمی ایران و دانشگاه فردوسی مشهد از ۱۸ تا ۲۰ آبان در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی ادامه دارد.