تهران- ایرنا- وجود بوی نامطبوع یکی از معضلات تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری است که این معضل در قالب یک طرح کلان ملی با تولید نانوکامپوزیت توسط یک شرکت دانش بنیان رفع شد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این طرح کلان ملی فناورانه، نانو کامپوزیتی است که وظیفه حذف بوی نامطبوع تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری را بر عهده دارد. این نانو کامپوزیت، کاملا انتخاب پذیر است و می‌تواند تنها این بوی نامطبوع را که شامل گازهای سمی است، از چرخه تصفیه خانه حذف کند.

فعالان فناور یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید این مجموعه مواد شده و طرح فناورانه این شرکت توسط معاونت علمی و فناوری ریاست ­جمهوری مورد حمایت مالی قرار گرفته و به بهره برداری رسیده است.

نمونه محصولات مشابه از این دست، تنها در تعداد اندکی از شرکت‌های آمریکایی و اروپایی تولید شده که این شرکت ها نیز به دلیل تحریم، راه ورود صادرات این مواد را به کشورمان بسته‌اند، اما محصول تولیدشده داخلی، نیازهای کشورمان را به صورت کامل مرتفع می کند.

نمونه داخلی تولیدشده این محصول، به لحاظ کیفی، قابل رقابت جدی با محصولات مشابه خارجی است و ۴ تا ۵ برابر ارزان تر از نمونه های دیگر است، هم چنین با ماندگاری بالاتر نسبت به این محصولات، از هزینه نگهداری به شدت کمتری نیز برخوردار است.

محصول تولیدی این شرکت در یک مرحله ساخته و نصب شده است. هم اکنون مواد نانوکامپوزیت آن در حال تولید است. ضمن آن که برای هر تصفیه خانه، ۱۳ میلیارد تومان صرفه جویی به همراه داشته است.

معاونت علمی و فناوری ریاست­ جمهوری ضمن همکاری هایی که با این شرکت در بحث های مشاوره و توسعه بازار انجام داده، تسهیلاتی نیز برای آن در نظر گرفته است، با پیگیری ها و تعاملات معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، نصف هزینه های تصفیه خانه فاضلاب پردیس تقبل شده و در آینده نزدیک نیز با حمایت هایی در راستای توسعه این طرح ملی، زمینه های تولید انبوه این محصول فراهم می شود.