به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه گاردین، بر اساس پژوهش های منتشر شده توسط اداره هواشناسی انگلیس، اگر بحران آب و هوا منجر به افزایش تنها ۲ درجه سانتیگراد دمای کره زمین شود، یک میلیارد نفر تحت تاثیر فشار گرمایی شدید قرار خواهند گرفت. دانشمندان می گویند که این میزان یک افزایش ۱۵ برابری نسبت به تعداد افرادی است که در حال حاضر در معرض گرمایش زمین هستند.
نتایج این پژوهش در حالی منتشر می شود که رهبران کشورهای جهان با هدف حفظ محدوده گرمایش جهانی تا ۱.۵ درجه سانتیگراد در نشست بین المللی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل موسوم به کاپ۲۶ حضور پید کرده اند. هرچند نمایندگان کشورهای شرکت کننده می گویند برای رسیدن به این هدف باید کارهای بسیاری انجام شود.
گرما بارزترین تاثیر گرمایش جهانی است و بر اساس مطالعه اخیر، گرمای شدید در شهرهای سراسر جهان در دهه های اخیر سه برابر شده است. در تابستان ۲۰۲۰، بیش از یک چهارم جمعیت ایالات متحده از اثرات گرمای شدید با علائمی مانند حالت تهوع و گرفتگی عضلات رنج می بردند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، طی دو دهه منتهی به سال ۲۰۱۷، دستکم ۱۶۶ هزار نفر در سراسر جهان به دلیل موج گرما جان خود را از دست دادند. دولت انگلیس بارها توسط مشاوران رسمی آب و هوایی هشدار داده است که این کشور "به طرز تاسفباری" برای افزایش گرما به ویژه در مکانهای آسیبپذیر مانند بیمارستانها و مدارس آماده نیست.
تجزیه و تحلیل اداره هواشناسی انگلیس همچنین نشان می دهد که کشورهای گرمسیری از جمله برزیل، اتیوپی و هند بیشترین ضربه را از فشار گرمایی شدید میبینند، به طوری که برخی از بخشها به سمت غیرقابل سکونت بودن پیش میروند.
دانشمندان چندین سال است که در مورد ترکیب کشنده گرما و رطوبت ناشی از گرمایش زمین هشدار می دهند. نتایج یک پژوهش در سال ۲۰۱۵ نشان میدهد که خلیج فارس در خاورمیانه، قلب صنعت نفت جهانی، در صورت کنترل نشدن تغییرات اقلیمی، در معرض خطر امواج گرمایی فراتر از حد بقای انسان قرار دارد.
بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۸، مرگبارترین مکان روی کره زمین برای موج گرمای شدید در آینده، دشت شمال چین به عنوان یکی از پرجمعیت ترین مناطق جهان و مهم ترین منطقه تولید غذا در این کشور بزرگ است.