به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: این اظهارات مقام های اتحادیه اروپا در واکنش به تحقیقات ماه گذشته در بلژیک مطرح شده که بیان می کرد ماسک ها حاوی مواد سرطان زا هستند.
ماسک های صورت عمدتا ابزار مهمی برای کاهش سرایت بیماری کووید-۱۹ بشمار می آیند و در دوران همه گیری به ابرازی برای استفاده روزانه برای بخش بزرگی از جمعیت جهان تبدیل شده است.
نهاد سلامت عمومی بلژیک، شایِن سانو، در گزارش اکتبر (مهر) خود اعلام کرد که ماده بالقوه خطرناک دی اکسید تیتانیوم (Tio۲) را در ماسک های صورتی که به طور متداول استفاده می شوند کشف کرده است.
از دی اکسید تیتانیوم به عنوان رنگ سفید و ماده مات کننده در ماسک ها و محصولات نساجی و نیز ضد آفتاب ها، رنگ ها و محصولات غذایی همچون سوپ و آدامس استفاده می شود.
کمیسیون اروپا به عنوان بازوی اجرایی اتحادیه اروپا گفته در حال حاضر شاهدی وجود ندارد که دی اکسید تیتانیوم بکار رفته در ماسک صورت تهدیدی برای سلامت افراد محسوب می شود و این کمیسیون توصیه کرده همچنان از ماسک استفاده شود.
وزیر بهداشت بلژیک نیز در بیانیه ای که به دنبال تحقیقات انجام شده صادر کرد گفت به تحقیقات بیشتری نیاز است و از مردم خواست همچنان به استفاده از ماسک ادامه دهند زیرا شاهدی دال بر خطر جدی آنها برای سلامت افراد وجود ندارد.
سخنگوی شورای عالی بهداشت بلژیک نیز که به دولت درباره مسائل بهداشتی توصیه هایی را ارائه می دهد گفته خطرات احتمالی استفاده از ماسک به اندازه منافع آن برای جلوگیری از سرایت کووید-۱۹ نیست.
یافته های اولیه در تحقیق انجام شده در بلژیک نشان داده بود که بسیاری از ماسک ها می توانند برای سلامت انسان خطرناک باشند اما به تحقیقات بیشتری نیاز هست.
در این تحقیقات توصیه می شد استفاده از دی اکسید تیتانیوم در ماسک صورت تا زمان دستیابی به شواهدی قطعی محدود شود.
آژانس بین المللی تحقیقات درباره سرطان سازمان جهانی بهداشت، دی اکسید تیتانیوم را در فهرست مواد احتمالا سرطان زا قرار داده است.
کمیسیون اروپا استفاده از دی اکسید تیتانیوم در مواد غذایی را از اواسط سال ۲۰۲۲ منع کرده است. آژانس سلامت غذایی اتحادیه اروپا پیشتر اعلام کرده بود که این ماده دیگر بی خطر نیست زیرا نمی توان تاثیرات سرطان زایی را در هنگام مصرف کردن نادیده گرفت.