حامد دینی روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه انتقال حقابه تالاب بین المللی قوری گول از رودخانه «صبرچای» از ۱۵ آبان هر سال شروع می شود، گفت: این روال امسال نیز در موعد مقرر انجام شد، اما کانال انتقال آب نیاز به لایروبی داشت.
وی با بیان اینکه مسیر کانال انتقال آب به تالاب توسط شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی لایروبی شده است، افزود: امیدواریم ظرف چند روز آینده شاهد ورود آب به بستر تالاب قوری گول باشیم.
وی همکاری اداره حفاظت محیط زیست بستان آباد برای تسویه بدهی میرآب ها و عقد قرار داد با میرآب کانال انتقال آب رودخانه صبر چای را باعث تداوم انتقال آب به قوری گول عنوان کرد و گفت: مشکل کمبود آب در بالا دست برای تالاب وجود ندارد.
تالاب بین المللی قوری گول به عنوان یکی از تالاب های ثبت شده در کنوانسیون رامسر و منطقه شکار ممنوع، در روزهای اخیر به دلیل عدم ورود آب به بستر آن با تهدید خشکی کامل مواجه بود.
بروز این پدیده نگرانی تشکل های دوستدار محیط زیست و مردم منطقه را موجب شد، به گونه ای که دادستانی مرکز آذربایجان شرقی به موضوع ورود کرد.
به گزارش ایرنا، تالاب بین المللی قوریگول با ۲۰۰ هکتار وسعت در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق تبریز و ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستانآباد درمجاورت روستای امناب (ایمناب) قرار گرفته و منابع تأمینکنندهٔ آب آن از آبهای جاری ناشی از برف و باران و تعدادی چشمههای زیرزمینی است که در کف آن جریان دارند.
با توجه به اهمیت زیست محیطی «قوری گول»، این تالاب جزو تالاب های بینالمللی ثبت شده در کنوانسیون رامسر بوده و به خاطر پذیرا بودن فصلی شماری از پرندگان حمایت شده مهاجر، حائز اهمیت ملی و بینالمللی است.
بیشتر زیبایی های اطرف این تالاب بین المللی، از آبی است که در تالاب جمع می شود و کم آب شدن و افت تراز آن، زنگ خطر نابودی این پهنه آبی را به صدا درآورده و هر گونه تعلل در احیای آن، به مرگ این زیبایی ها و خطرات و تهدیدات متعدد زیست محیطی منجر خواهد شد.
بیش از ۲۸۰ گونه گیاهی شامل بومادران و شنگ و گل گندم و آلبالوی وحشی و زنبق کوهی و شیرین بیان و نسترن، گیاهان آبزی تالاب شامل نی و لوئی و عدسک آبی، گیاهان غوطه ور در آب شامل بارهنگ آبی و آلاله آبزی و قوشاب شانهای، انواع جلبک و فیتوپلانکتون در این تالاب شناسایی شده است که با خشکیدن و کم آب شدن دریاچه، این گونه های گیاهی به همراه گونه های جانوری به خطر می افتند.