دکتر رامین پورنجف روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پایش و رصد مکرر مرغداری های صنعتی گوشتی و تخم گذار و بومی، زیستگاه های پرندگان وحشی مهاجر و بومی از جمله این برنامه هاست که با مشارکت دستگاه های مرتبط چون حفاظت محیط زیست انجام می شود.
وی افزود: اکنون نیز به علت فصل حضور پرندگان مهاجر که استان ایلام در مسیر مهاجرت این پرندگان است، احتمال انتقال ویروس بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و شیوع آن در بین پرندگان وحشی بومی و سایر ماکیان استان توسط این پرندگان مهاجر دور از ذهن نیست.
پورنجف با بیان اینکه در سال جاری تاکنون هیچ موردی از این بیماری در استان مشاهده و گزارش نشده است، ادامه داد: ستاد استانی با حضور دستگاه های مرتبط با این بیماری فعال شده و گروه های گشت و نظارت نیز در حالت آماده باش هستند تا در صورت مشاهده هرگونه آثار این بیماری قبل از شیوع انتشار آن وارد عمل شوند.
وی یادآور شد: آزمایشگاه تخصصی استان برای تشخیص زودهنگام بیماری ویروسی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تجهیز شده است و تیم متخصصی نیز در این آزمایشگاه مستقر هستند.
وی با بیان اینکه اقدامات موثر انجام گرفته در سال های گذشته باعث جلوگیری از شیوع ویروس این بیماری خطرناک در استان ایلام شده، اضافه کرد: اکنون نیز برنامه ریزی های لازم برای پیشگیری و مقابله با این بیماری فراهم شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام گفت: در صورت مشاهده و تایید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان باید لاشه پرنده معدوم سازی شود تا از شیوع و انتشار گسترده آن جلوگیری به عمل آید.
وی تاکید کرد: این بیماری از پرندگان قابلیت انتشار و سرایت به انسان را دارد و می تواند همچون ویروس کرونا یک پاندمی خطرناک در جامعه ایجاد کند که با معدوم سازی لاشه آلوده با شیوع و گسترش این ویروس مقابله می شود.
به گزارش ایرنا، بیماری ویروسی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که یک بیماری مشترک بین انسان و دام ( طیور ) است عمدتا از طریق پرندگان وحشی مهاجر که از مناطق متعدد عبور می کنند به سایر پرندگان بومی و مهاجر منتقل می شود.
در صورت ارتباط پرندگان آلوده با طیور صنعتی و خانگی این ماکیان نیز درگیر این بیماری خواهند شد.
از گسترده ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی طبیعی تشکیل داده است و ۱۴۳ هزار هکتار از این اراضی مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان ایلام است.
همه ساله در فصل کوچ زمستانه بین پنج تا ۱۰ هزار گونه مختلف پرنده مهاجر به استان ایلام سفر می کنند که انواع مرغابی، حواصیل، کاکایی و باکلان از مهمترین پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی استان به شمار می روند.