بیرجند - ایرنا - مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: غربالگری بینایی کودکان تا پایان امسال ادامه دارد و امسال مراکز مثبت زندگی به عنوان پایگاه غربالگری فعالیت می‌کنند.

علی عرب‌نژاد روز سه‌شنبه در آیین افتتاح نمادین برنامه غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال که در یکی از مراکز مثبت زندگی مرکز استان برگزار شد، افزود: همچنین با معرفی این مراکز به دانشگاه علوم پزشکی از این پس کودکان چهار ساله که به پایگاه‌های بهداشتی مراجعه می‌کنند، برای غربالگری بینایی به مراکز مثبت زندگی ارجاع می‌شوند.

وی بیان کرد: از ابتدای شهریور ماه که برنامه غربالگری بینایی در خراسان جنوبی آغاز شد تاکنون ۱۶ هزار نفر برای انجام تست بینایی مراجعه کرده‌اند در صورتی که سهم تعیین شده از سوی سازمان بهزیستی کشور برای پوشش کودکان ۳ تا ۶ سال در این استان ۳۷ هزار نفر است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی تعداد مراکز دائمی غربالگری کودکان در این استان را ۴۴ پایگاه اعلام کرد و گفت: علاوه بر این از ابتدای آبان ماه ۶۸۰ مرکز غیردائمی نیز به مراجعان خدمات ارائه می‌دهند که امروز شاهد افتتاح نمادین اجرای برنامه غربالگری در یکی از این مراکز هستیم.

وی با بیان اینکه تمامی مراکز مثبت زندگی در استان آماده انجام تست بینایی هستند گفت: خانواده‌ها نگرانی در مورد کرونا نداشته باشند چراکه علاوه بر رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی هنگام انجام تست هیچ گونه تماس فیزیکی با کودک برقرار نمی‌شود و کار تست با دستگاه‌های پیشرفته و با فاصله انجام می‌شود.

عرب‌نژاد ابراز امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی مطلوب و مراجعه به موقع خانواده‌ها شاهد پوشش صد درصدی کودکان زیر۶ سال و اجرای کامل برنامه غربالگری بینایی در استان خراسان جنوبی باشیم.

وی افزود: طرح‌های غربالگری پیشگیری از معلولیت‌ها با توجه به دستورالعمل‌های تدوین شده از سوی سازمان بهزیستی کشور اجرا می‌شود و خانواده‌ها با توجه به اهمیتی که اجرای این طرح در پیشگیری از نابینایی و کم‌بینایی در بزرگسالی دارد باید با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به پایگاه‌های تعیین شده در هر شهرستان مراجعه کنند تا از سلامت چشمان کودک خود مطمئن شوند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: سن تشخیص و درمان تنبلی چشم در کودکان ۳ تا ۶ سالگی است و در صورت از دست دادن زمان طلایی تشخیص و درمان، صدمات جبران ناپذیری برای کودک و خانواده ایجاد خواهد شد.

وی افزود: تنبلی چشم یک اختلال است که اگر به‌موقع تشخیص داده شود قابل درمان است و اگر تشخیص به‌موقع انجام نشود منجر به کم‌بینایی و حتی نابینایی کودک می‌شود.

برنامه غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی آغاز شد و تشخیص تنبلی چشم از مهمترین نتایج اجرای این طرح سراسری است.