شهرکرد- ایرنا-مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری ،آموزش و پرورش را راه اصلی رسیدن به رشد و توسعه دانست و گفت: هم‌اکنون ۴۳۰ خیر نیک‌اندیش برای مدرسه‌سازی در این استان کمک و فعالیت می‌کنند.

فرهاد رئیسی دهکردی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: یکی از راه‌های اصلی در دستیابی به رشد و توسعه کشورها، توجه خاص به حوزه آموزش و پرورش است.

رئیسی دهکردی تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در سال ۱۳۷۸ به‌همت خیران نیک‌اندیش مانند مرحوم محمدرضا حافظی جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تشکیل شد و این نهاد نورسته در طول زمان توسعه پیدا کرد و هم‌اکنون شاخ و برگ‌های این نهاد در مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ کشور گسترش یافته است.

وی یادآور شد: فعالیت مجمع خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری از سال ۱۳۸۰ با ریاست مرحوم دکتر رحیم رئیسی دهکردی آغاز شد و اکنون با گذشت افزون‌بر ۲۰ سال شاهد تحول در این حوزه هستیم.

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این نهاد فعالیت خود در استان را با احداث ۲ مدرسه آغاز کرد و این تعداد اکنون به ۴۷۰ مدرسه با یک‌هزار و ۸۰۰ کلاس درس رسیده که به آموزش و پرورش تحویل داده شده است.

وی با اشاره به روند رو به رشد آموزش و پرورش در طول زمان و تحول فراوان در بخش‌های مختلف گفت: هم‌اکنون حداقل ۳۰ درصد مدارس و فضاهای آموزشی با همت خیرین نیک‌اندیش در استان ساخته می‌شود.

رئیسی دهکردی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری ۴۳۰ خیر در درون و بیرون استان و خارج از کشور دارد که در قالب مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان فعالیت دارند.

وی با اشاره به بروز حوادث طبیعی و غیرطبیعی مانند زمین‌لرزه و رانش زمین در برخی نقاط چهارمحال و بختیاری افزود: در این حوادث آسیب‌های فراوانی به مدرسه‌های استان وارد خواهد شد و بسیاری مدارس با خطر تخریب مواجه و استفاده از آنها غیرممکن می‌شود.

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: اکنون بسیاری از مدرسه‌های استان نمازخانه، سالن ورزشی، آزمایشگاه، تجهیزات و امکانات ندارد و با مشکل مواجه است.

وی با اشاره به مهاجرت‌های روستاهای کوچک به روستاهای بزرگ‌تر و یا به شهرها این عامل نه تنها باعث تخلیه روستاها بلکه کمبود مدارس در روستاهای بزرگ‌تر و یا شهرها را به‌دنبال دارد.

رئیسی دهکردی با اشاره به وجود ۲۱۷ هزار دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این دانش‌آموزان در ۲ هزار و ۹۰۰ مدرسه با ۱۰ هزار کلاس درس مشغول تحصیل هستند.

وی گفت: این در حالی است که علاوه بر اقدامات مطلوب انجام شده در سال‌های قبل، اما ۷۵۲ کلاس درس در چهارمحال و بختیاری در قالب ۱۷۵ مدرسه به بازسازی و تخریب نیاز دارد.

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: هم‌اکنون یک‌هزار و ۲۰۸ کلاس درس در این استان در قالب ۲۸۰ مدرسه نیازمند مقاوم‌سازی است.

وی شهرستان‌های خانمیرزا و لردگان را دارای بیشترین کمبود مدرسه در چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: که برای رفع این کمبود باید خیران نیک‌اندیش به حوزه مدرسه‌سازی هدایت شوند.

رئیسی دهکردی تصریح کرد: فرهنگ‌سازی و هدایت خیران نیک‌اندیش به سمت و سوی مدرسه‌سازی با هدف جلوگیری از تخریب مدرسه‌ها و فراهم کردن حداقل امکانات و تجهیزات برای دانش‌آموزان در دستور کار قرار گیرد تا محیطی شاداب و پُرنشاط در مدارس فراهم شود.

وی یادآور شد: علاوه بر تخریب، بازسازی و نوسازی مدرسه‌ها به احداث نمازخانه، زمین ورزشی و تامین تجهیزات و امکانات نیاز است.

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: هم‌اکنون تجهیزات، امکانات و وسایل موجود در مدرسه‌ها عمری بالای ۲۰ سال دارد که باید بروزرسانی شوند.

وی گفت: امروز در مدرسه‌ها نباید خبری از وجود بخاری‌های نفتی و نبود گاز شنیده شود بلکه باید نسبت به ایمن‌سازی آن اقدام شود.

رئیسی دهکردی تاکید کرد: بنیادهای مختلفی مانند مصلی‌نژاد، برکت، قلم‌چی، مهرگیتی و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و همچنین بانک‌های عامل مانند اقتصاد نوین، تجارت و رفاه کارگران برای مدرسه‌سازی اقدامات مطلوبی انجام داده‌اند یا در حال انعقاد تفاهم‌نامه در این بخش هستند.

وی با اشاره به جهش بزرگ در مدرسه‌سازی چهارمحال و بختیاری در سال‌جاری افزود: امسال عملیات اجرایی ۴۰ مدرسه آسیب‌دیده در زمین‌لرزه اخیر کوهرنگ در قالب ستاد حوادث آغاز می‌شود.

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: همچنین آغاز عملیات اجرایی ۸۴ مدرسه در قالب محرومیت‌زدایی و تکمیل ۷۰ طرح نیمه‌تمام برای فصل آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفته که حدود ۴۰ درصد این طرح‌ها مختص بخش خیری است.

وی یادآور شد: مجمع خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری فعالیت خود را با یک میلیارد ریال آغاز کرد و این سرمایه‌گذاری خیرین اکنون در 6 ماهه نخست امسال به  ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار رسیده و این در حالی است ‌که اعتبارات دولتی در حدود ۴۴۰ ملیارد ریال است، یعنی بیش از ۳۰ درصد اعتبارات به بخش خیری اختصاص دارد.

رئیسی دهکردی اظهار داشت: کمک تمامی گروه‌ها و قشرهای مختلف جامعه به آموزش و پرورش دستاوردهایی مانند رسیدن به ایران آباد و سرافراز را به همراه دارد.

وی گفت: در همین راستا خیرین را به سمت و سوی مجمع خیرین مدرسه‌ساز هداریت کنیم زیرا آموزش و پرورش همواره به بازسازی، نوسازی و مقاوم‌سازی نیاز دارد و نهضت مدرسه‌سازی توقف‌بردار و تمام‌شدنی نیست.

به گزارش ایرنا، ۴۷۰ مدرسه خیرساز با ۱۸۰ هزار مترمربع زیربنا و یک‌هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری از سوی خیران نیک‌اندیش در  چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
هم‌اکنون ۶۰ مدرسه خیری در دست تکمیل قرار دارد که برای ساخت آن‌ها ۱۸۰ میلیارد ریال از سوی خیران نیک‌اندیش و ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار ملی از طرف نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری اختصاص یافته است.

چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.