به گزارش ایرنا، «هوشنگ بازوند» روز سهشنبه در جلسه شورای مسکن استان از طرح نهضت ملی به عنوان گامی مهم و بسترساز برای حمایت از تولید و عرضه مسکن نام برد و افزود: پس از ابلاغ قانون جهش تولید و تأمین برای استان کرمانشاه ساخت ۱۲۰ هزار واحد درنظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی چهار شرط تاهل یا سرپرست خانوار بودن، نداشتن مالکیت بخش خصوصی، استفاده نکردن از امکانات دولتی از ابتدای انقلاب در بخش زمین و مسکن و پنج سال سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا را به عنوان شرایط ثبتنام متقاضیان در سامانه اعلام کرده است.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه، به اهتمام جدی برای اجرای برنامه های پیش بینی شده در استان با اختصاص زمین اشاره کرد و گفت: باتوجه به ابلاغ قانون سهم استان برای چهار سال به تفکیک شهرستانها مشخص شده و ما مکلف به اجرا هستیم که سالیانه ٣٠ هزار مسکونی احداث کنیم و تحقق این مهم نیازمند تفویض اختیارات بیشتری از وزارت راه و شهرسازی به استانداران است.
استاندار کرمانشاه، از بررسی پرونده های ۴۰ هزار نفر ثبت نام کننده و متقاضیان طرح قبلی تا به امروز خبر داد و گفت: از این میزان تعدادی واجد شرایط نبوده و بقیه درخواست ها هم تا اول آذرماه بررسی می شود و به راه و شهرسازی اعلام شده که تکلیف ثبت نام ها مشخص شود تا از اول آذرماه ثبت نام جدید را در استان داشته باشیم.
رتبه برتر استان کرمانشاه در مقاوم سازی واحدهای روستایی
بازوند، در ادامه از مقاوم سازی ٧٠ درصد واحدهای مسکونی روستایی استان خبر داد و گفت: پس از زلزله اقدامات بسیار خوبی در سطح روستاها انجام شد و بخش چشمگیری از مجموع ١١٨ هزار واحد مسکونی تا به امروز مقاوم سازی شده است.
استاندار کرمانشاه تأکید کرد: میانگین مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی کشور حدود ۵۴ است که کرمانشاه به دلیل بازسازی صورت گرفته در مناطق زلزله زده رتبه اول را در ٣١ استان دارد و در سال جاری نیز بازسازی ٢ هزار واحد دیگر را در دستور کار داریم که تا به امروز ٧٠٠ واحد را شروع کردیم.
بازوند در ادامه با اشاره به برخی چالش های طرح جدید تولید مسکن تصریح کرد: قانون این طرح ابلاغ شده و اینکه دولت مکلف است سالانه یک میلیون واحد مسکن بسازد باید این را هم در نظر گرفت که شاید دولت نتوانست در یک سال اینقدر واحد مسکونی بسازد و اصلا شاید شرایط کشور اجازه این کار را نداد و شاید مشکلی حادث شد.
وی از اداره کل راه و شهرسازی استان خواست تا نسبت به مشخص کردن ایرادات و مشکلاتی که بر سر راه اجرای قانون جهش تولید و تامین مسکن وجود دارد، اقدام کند.
لزوم تفویض اختیار به استانداران
استاندار کرمانشاه اظهار داشت: قصد داریم نامه ای خدمت رییس جمهوری به منظور بیان مشکلات بر سر راه اجرای این قانون ارسال و از ایشان درخواست کنیم که به منظور تسریع و تسهیل در این قانون، اختیارات وزارت راه و شهرسازی در اجرا و ساخت واحدهای جهش تولید به استانداران تعویض شود زیرا این استان ها هستند که می توانند اقدامات لازم را در ساخت مسکن انجام دهند.
بازوند ادامه داد: در اجرای قانون جهش تولید و تامین مسکن حتماً باید به ایجاد زیرساخت ها توجه ویژه داشته باشیم و همچنین لازم است که در اجرای این قانون به ساخت واحدهای مسکن در بافت ها فرسوده و بافت تاریخی نیز توجه شود اما متاسفانه قانون میراث فرهنگی در این زمینه که چندین سال است بدون تغییر باقی مانده عملا این بافت ها را از بین می برد و فکری برای احیای آنها نمی شود لذا نیاز است که این قانون بازنگری شود.
وی بیان داشت: با اجرای قانون جهش تولید مسکن در بافت های فرسوده علاوه بر اینکه این بافت ها تغییر پیدا می کنند از سوی دیگر در صورت وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله و سیل دیگر این مناطق تهدید نخواهند شد.
استاندار کرمانشاه همچنین بر تربیت نیروی ماهر برای اجرای قانون جهش تولید مسکن تاکید کرد و افزود: اداره کل فنی و حرفه ای استان باید تا هفته آینده برنامه های خود برای آموزش کارگران ساختمانی در طرح ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی در استان را ارایه کند.
وی در پایان گفت: ما باید به دنبال مسکن ارزان قیمت باشیم، بنابراین جایی که هزینه کمتری برای ساخت نیاز دارد باید برای اجرای این طرح در نظر گرفت.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۱۴ شهرستان، ۳۴ بخش، ۳۵ شهر و ۸۷ دهستان است