عابدین خرّم روز سه شنبه در نشستی با مدیران صنعت آب و برق استان افزود: تأمین انرژی پایدار یکی از عوامل اصلی توسعه در حوزههای مختلف است و تا زمانی که این امر محقق نشود، توسعه دچار مشکل خواهد شد.
وی به پیامدهای اجتماعی ناشی از مشکلات آب و برق اشاره کرد و گفت: راهکارهای معمول و مرسوم، بسیار زمانبر و فرسایشی است و لازم است با کار کارشناسی و پژوهشی، راهکارهای عملی و کوتاهمدت برای حل مشکلات این حوزه پیدا کنیم.
خرم با بیان اینکه صنایع استان برای توسعه، با کمبود برق مواجه هستند، افزود: از هر راه جایگزینی برای جبران کمبود برق استقبال میکنیم و برای اخذ مجوزهای لازم و پیگیری مسائل حقوقی آمادگی کامل داریم.
وی همچنین توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را یکی از راهکارهای جبران کمبود برق دانست و بر جذب سرمایهگذاران مستعد در این حوزه تأکید کرد.
استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر تشکیل جلسات تخصصی و کارشناسی، به مدیران دستگاههای تابعه وزارت نیرو در استان دستور داد تا راهکارهای اساسی در دسترس و قابل اجرا برای جبران کمبودها در این حوزه را پیگیری کنند.
مدیران عامل شرکتهای آب منطقهای، آب و فاضلاب، برق منطقهای، توزیع برق استان و توزیع برق تبریز و همچنین مدیران نیروگاههای تبریز و سهند بناب و رئیس مجتمع آموزشی آذربایجان نیز در این نشست، گزارشی از آخرین وضعیت صنعت آب و برق استان، مشکلات موجود، برنامههای در دست اقدام و راهکارهای بهبود وضعیت این حوزه را ارائه کردند.
آذربایجان شرقی با عدم توازن تامین و مصرف آب و برق مواجه است و با توجه به ثابت بودن منابع آبی و نیروگاهی و از طرف دیگر افزایش روزافزون مصرف در بخش های خانگی و صنعتی نیازمند تامین منابع جدید در کنار مدیریت مصرف است.
بر اساس اعلام میلانی مدیر عامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان مجوز مصرف برق در این استان به صورت میانگین ۱۵۰۰ مگاوات است در حالی که مصرف استان در تابستان به ۲۵۰۰ مگاوات می رسد .
یوسف غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقه آذربایجان شرقی هم در گفتگویی با بیان اینکه این استان دارای سه میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر است، گفت: ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب معادل ۸۰ درصد آبهای تجدیدپذیر استان مصرف میشود، در حالی که طبق استاندارد جهانی باید میزان آب تجدیدپذیر مصرفی ۴۰ درصد باشد.