جلیل جباری روز سهشنبه در جریان بازدید از جاذبههای طبیعی و گردشگری تکاب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود آثار متعدد طبیعی در روستای قینرجه تکاب از جمله آبشار و چشمههای آبگرم افزود: طرح جامع گردشگری روستای قینرجه در حال تهیه و تدوین است و تا یک هفته آینده موافقت اصولی احداث پُل شیشهای در محدوده مناطق گردشگری این روستا صادر میشود.
وی با بیان اینکه روستای قینرجه تکاب مستعد رونق گردشگری طبیعی است اظهار داشت: امور مربوط به مشاوره اجرای این طرح در بازه زمانی کوتاه انجام و تا میزان ۸۰ درصد منابع مالی اجرای آن از صندوق توسعه ملّی پرداخت خواهد شد که اجرای آن صنعت گردشگری طبیعی تکاب را متحول میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی ادامه داد: بهطور جدی بهدنبال راهاندازی امکانات و تاسیسات مدرن گردشگری در روستای قینرجه از جمله مجتمع آب درمانی و پُل شیشهای هستیم و برای تحقق و تسریع در اجرای آن از سرمایه گذاران و فعالان بخش اقتصادی حوزه گردشگری استقبال و حمایت میکنیم.
جباری با بیان اینکه تقویت مسیر گردشگری جاذبه های طبیعی تکاب در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی آذربایجانغربی قرار دارد، اضافه کرد: برای توسعه گردشگری در این منطقه، اجازه هیچگونه مداخله غیراصولی و ساخت و سازهای غیرمجاز در روستای قینرجه را نخواهیم داد و بهدنبال بهبود زیرساختهای گردشگری این روستای هدف گردشگری هستیم.
وی با اشاره به اینکه تکاب بیشترین آثار طبیعی ثبت ملی در آذربایجانغربی را دارد بیان کرد: برای توسعه اکوتوریسم و طبیعت گردی در تکاب برنامه جدی و عملیاتی داریم اما فقط با نگاه دولتی نمیتوان در این حوزه موفق شد بلکه برای توسعه و رونق گردشگری بهویژه در این شهرستان باید جوامع محلی، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نیز همراهی و مشارکت کنند.
جباری با بیان اینکه تکاب مستعد رشد و توسعه گردشگری طبیعی است، افزود: گردشگری طبیعی در کنار اماکن تاریخی و باستانی مکمل توسعه و رونق صنعت گردشگری در تکاب محسوب میشود از این رو برای تحقق اهداف این برنامهها به حضور فعال سرمایه گذاران نیازمندیم.
فرماندار تکاب نیز در این بازدید گفت: احداث پُل شیشهای، راه اندازی مجتمع آبدرمانی در کنار چشمههای آبگرم و ایجاد سایت سورتمه سواری از مهمترین برنامههای مهم قابل اجرا برای توسعه و رونق گردشگری در روستای قینرجه است.
امیر ستودهفر افزود: توسعه زیرساخت های گردشگری در روستای قینرجه در کنار مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان نه تنها توسعه صنعت گردشگری منطقه را به دنبال دارد بلکه موجب تحقق توسعه همه جانبه و پایدار منطقه بر محور گردشگری خواهدشد.
وی با بیان اینکه با برنامهریزی و اجرای طرحهای متنوع و مدرن ظرفیتهای طبیعی و تاریخی تکاب احیا میشود اظهار داشت: طرح مجموعه آب درمانی در کنار چشمه قطور و چشمههای آبگرم قینرجه تکاب با همکاری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عملیاتی و اجرایی میشود.
فرماندار تکاب بیان کرد: با توجه به طبیعت بکر و اقلیم منحصربفرد و وجود جاذبههای زمستانی، تکاب قابلیت جذب گردشگر و رونق طبیعت گردی در فصل زمستان نیز وجود دارد.
ستوده فر ادامه داد: ادارهها و دستگاههای اجرایی تکاب برای اجرای سریع و مناسب طرحهای توسعه گردشگری در شهرستان از جمله روستای قینرجه همکاری و همراهی جدی و موثری داشته باشند.
تکاب در منطقهای باستانی و گردشگری در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و ۱۸۰ اثر ثبت ملی شامل ۱۷۵ اثر تاریخی از جمله مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان و پنج اثر طبیعی ثبت ملی دارد که شامل کوه میان تهی زندان سلیمان، زندان برنجه، زندان نبی کندی، چشمه های آبگرم قینرجه و چمن متحرک چملی گول میشود.
روستاهای قینرجه، نصرت آباد و بدرلو سه روستای هدف گردشگری تکاب است.