مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی در آیین گشایش این جشنواره که در خوی برگزار شد، اظهار داشت: شمس به عنوان یک سرمایه عظیم فرهنگی ملی، فراملی و منطقهای است که میتواند بلخ تا آنکارا و قونیه تا خوی را به هم بسط دهد.
ناصر خدایاری بیان کرد: قدرت دیپلماسی فرهنگی شمس یک فرصت در جهت تقویت ارتباطات ملتهاست و موجب گسترش مساله صلح و روابط دوستانه و برقراری پیوندهای فرهنگی در منطقه میشود.
وی ادامه داد: سرمایه فرهنگی شمس و مولانا میتواند بسیاری از فقرهای فرهنگی ما را پوشش داده و ما را در مسیر درست ادبی، عرفانی، کلامی و دینی رهبری کند و پیشران ما به سمت مقاصد و منویات فرهنگی کشورمان باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی گفت: اندیشههای آکنده از صلح و آرامش طلب شمس و مولانا درجهت برقراری صفا و ارتباطات حسنه بین ملتهای منطقه بسیار موثر است.
سرپرست شهرداری خوی با بیان اینکه چهارمین جشنواره ملی شمس و مولانا با هدف پاسداشت مفاخر ملی در این شهرستان برگزار می شود، گفت: برای برگزاری این جشنواره ملی ۲۳۶ اثر موسیقی سنتی و آوازاصیل ایرانی از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شده است.
حسن نصرالله پور اظهار داشت: از مجموع آثار رسیده ۵۶ اثر به مرحله داوری جشنواره راه یافتند.
وی بیان کرد: با رای هیات داوران از مجموع ۵۶ اثر راه یافته به داوری ۱۴ اثر. موسیقی اصیل ایرانی از ۹ استان تهران، فارس، اصفهان، لرستان، خراسان رضوی، همدان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و آذربایجانغربی به عنوان آثار برتر در این جشنواره ارائه میشود.
وی گفت: در این جشنواره سه اثر به عنوان آثار برتر برگزیده شده نشان زرین شمس و جوایز نقدی دریافت میکنند.
سرپرست شهرداری خوی بیان کرد: استادان برجسته موسیقی ایران استاد عبدالحسن مختاباد ، ملیحه سعیدی و پویا سرایی داوری آثار این دوره از جشنواره را برعهده دارند.
به گزارش ایرنا، این جشنواره تا ۲۰ آبان با رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در سالن ارشاد اسلامی خوی برگزار میشود. که هر روز ۳ استان برنامههای خود را ارائه خواهند کرد.