به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن، این کتاب که به تعامل میان آواز، ساز، بدن و سیستم مدال و نمونه های مختلف می پردازد؛ در ۶ فصل و ۱۳۲ صفحه، توسط انتشارات استایل نوت (stylenote) به زبان ژاپنی منتشر شده و هم اکنون در شبکه توزیع کتاب ژاپن در حال توزیع و فروش است.
"حسین دیوسالار" رایزن فرهنگی ایران در ژاپن در همین خصوص گفت: دکتر تانی از شخصیت های برجسته هنری ژاپن است که در ایران نزد اساتید برجسته آموزش دیده و تحصیل کرده است و هم اکنون به عنوان استاد دانشگاه و فعال هنری در ژاپن، نقش موثر و ارزشمندی را در معرفی هنر ایرانی به ویژه به صورت تخصصی و حرفه ای در ارتباط با سنتور دارد.
وی افزود: این استاد ژاپنی به دعوت رایزنی فرهنگی نیز در برنامه های مختلفی همچون سمینار "ایران" در دانشگاه ریوکوکو در کیوتو، وبینار "موسیقی ایرانی به روایت هنرمند ژاپنی"، رونمایی از مجله تخصصی "ایران" شرکت و سخنرانی کرده است. در شماره ۴ مجله تخصصی "ایران" رایزنی فرهنگی که به معرفی موسیقی ایرانی به زبان ژاپنی اختصاص دارد، نیز مصاحبه تفصیلی وی منتشر شده است.
رایزن فرهنگی ایران در ژاپن اظهار کرد: خوشبختانه شاهد هستیم که محققان و فعالان ایران شناس، اسلام شناس و اساتید زبان و ادبیات فارسی، آثار متنوع و متعددی را در حوزه های تخصصی خود به جامعه فرهنگ دوست ژاپن ارائه می دهند که نقش موثری در ایجاد شناخت از فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی داشته و این کتاب نیز می تواند همچون دیگر آثار و تالیفات، نقش مناسبی را ایفا نماید.
کتاب "بداهه نوازی در موسیقی سنتی ایران" دارای ۶ فصل با عناوین مختلفی همچون بررسی شخصیت در موسیقی، وزن موسیقی، تاریخچه تغییرات استفاده از سنتور در هند و ایران، بررسی احساس جسمی و فهم آن در دستگاه های موسیقی، بدن و ساز سنتور و برداشت و درک از ردیف است.