سرهنگ «رضا عزیزی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نقاط پرتلفات از منظر فنی به ۲ بخش حادثه خیز و پرتصادف تقسیم بندی شده است که بر این مبنا از ۱۲۰ نقطه موجود ۷۰ نقطه حادثه خیز و ۵۰ نقطه پُرتصادف هستند.
وی ادامه داد: نقاط حادثه خیز به محدوده های اطلاق می شوند که رفع آنها نیازمند صرف هزینه های بالا برای تعریض، ایجاد زیر گذر و روگذر است اما نقاط پرتصادف با نصب تابلو علائم راهنمایی و رانندگی، چراغ چشمک زن و قرار دادن نیوجرسی ایمنسازی می شوند.
وی اضافه کرد: تاکنون ۵۰ نقطه پرتصادف این استان تنها با نصب تابلو «خطر بروز تصادف» ایمنی سازی شدند.
رییس پلیس راه استان همدان ادامه داد: هر ساله وضعیت نقاط پرتلفات و حادثه خیز در مسیرهای برون شهری این استان رصد شده است و در صورت رسیدن یک نقطه یا مسیر به نمره منفی تعیین شده به عنوان نقطه حادثه خیز مطرح و برای رفع مشکل و ایمن سازی آن اقدام میشود.
سرهنگ عزیزی افزود: بیش از ۴۰ درصد سوانح فوتی و جرحی استان همدان در این ۱۲۰ نقطه حادثه خیز و پُرتصادف رخ می دهد که با ایمن سازی آنها حدود نیمی از تصادفات جاده ای و جانباختگان ناشی از سوانح رانندگی را کاهش می یابد.
وی یکی دیگر از اشکالات جاده های این استان را نقص در سیستم روشنایی دانست و گفت: طبق قانون باید تا محدوده ۳۰ کیلومتر مراکز شهرستان ها سیستم روشنایی نصب شود که این موضوع در همدان رعایت نشده است.
سرهنگ عزیزی بیان کرد: در صورت اجرایی شدن این قانون باید از سمت جاده همدان - اسدآباد تا پایان گردنه اسدآباد، در محور همدان - ملایر تا گردنه زمان آباد، جاده همدان - تهران تا حوالی سه راهی کبودراهنگ و در محور غارعلیصدر تا سه راهی «حسن قشلاق» روشنایی نصب می شد که نصب نشده است.
به گزارش ایرنا، استان همدان دارای بیش از پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر انواع راه شامل سه هزار و ۳۵۹ کیلومتر راه روستای، یک هزار و ۵۴ کیلومتر راه فرعی، ۹۴۰ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه و ۸۵ کیلومتر آزاد راه است به نحوی که ۲ درصد راه های روستایی، ۲.۵ درصد راه های فرعی، سه درصد آزاد راه ها و سه درصد از راه های اصلی و شریانی کشور در این استان واقع شده است.
۲۱۷ نفر طی هفت ماه نخست امسال بر اثر سوانح رانندگی در استان همدان جان خود را از دست داده اند.