به گزارش روزچهارشنبه ایرنا، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز با انتشار این خبر نوشت: این درخواست که از سوی وکلای دونالد ترامپ مطرح شده بود توسط «تانیا چاکتون» (Tanya Chutkan) قاضی فدرال واشنگتن دی. سی از ناحیه کلمبیا رد شد.
نیویورک تایمز نوشت: وکلای ترامپ خواستار عدم دسترسی و مخفی نگاه داشتن اسناد، سوابق و تماس های تلفنی و اقدامات احتمالی ترامپ در رخداد حمله به کنگره شدند.
بنابراین گزارش، این قاضی فدرال در حکم ۳۹ صفحه ای خود در رد این درخواست نوشته: اعضای کنگره آمریکا بنابر قانون اساسی که قدرت نظارتی دارند مجازند تا بر اسناد و اطلاعاتی که درباره عملکرد ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود داشته و می توانسته از قدرت خود سوء استفاده کرده باشد را دارند، بویژه آنکه شخص کنونی رئیس جمهوری آمریکا، جو بایدن نیز خود بر امکان دسترسی اعضای کمیته تحقیق بر چنین سوابق و مدارکی نظر موافق داشته است.
به گزارش ایرنا، در ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹ زمانی که آخرین مرحله از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در صحن کنگره با حضور «مایک پنس» معاون وقت رئیس جمهوری و «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان درجریان بود، گروهی از سفیدپوستان آمریکایی پس از سخنرانی دونالد ترامپ مبنی براینکه درانتخابات تقلب صورت گرفته به سمت عمارت کنگره یورش بردند و برای ساعاتی آنرا به تصرف خود در آوردند، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران این اقدام را حمله به دموکراسی در آمریکا خوانده و حتی آنرا بدترین واقعه تروریستی پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ در خاک آمریکا دانستند.
خبرنگار خبرگزاری رویترز که در آنزمان در بین حمله کنندگان به عمارت کنگره قرار داشت، به خبرگزاری گفت که حمله کنندگان درباره دستگیری نانسی پلوسی و به دار آویختن مایک پنس سخن می گویند.
دونالد ترامپ به علت تحریک این افراد برای دومین بار، البته پس از پایان دوره ریاست جمهوری اش، استیضاح شد که همچون مرتبه نخست، تبرئه گردید.
**۱۳۰۲**