تهران- ایرنا - رئیس عملیاتی صلیب سرخ جهانی گفت: "تحریم های اقتصادی در افغانستان بحران زده، مشکلات را بیشتر کرده و راه جلوگیری از گرسنگی شهروندان آن رفع تحریم های اقتصادی و بانکی است تا راه های انتقال کمک های مالی جهانی به مردم این کشور بحران راه میسر شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای شبکه بی بی سی، دومینیک ستیلهارت' از کشورهای امدادرسان خواست تا برای جلوگیری از سوء‌تغذیه مردم افغانستان راه های انتقال پول به این کشور را پیدا کنند.
براساس این گزارش، وی که در جریان سفر اخیرش به افغانستان از کودکان این کشور دیدن کرد و آنها را بسیار گرسنه یافت، وعده داد طبق یک طرح امدادرسانی برای شش ماه آینده برای ساخت ۱۸ بیمارستان مهم در افغانستان مساعدت کند و در عین حال حقوق ۵ هزار نیروی بهداشت و درمان این بیمارستان را نیز تامین کند. 

روز گذشته بود که سازمان ملل درمورد فروپاشی نظام بانکی افغانستان هشدار داده بود. بر اساس این گزارش پیامدهای این فروپاشی بسیار گسترده خواهد بود.

سخنان این مسئول صلیب سرخ در حالی مطرح می شود که سازمان ملل درمورد گرسنگی شدید ۲۲ میلیون نفر در زمستان پیش رو در افغانستان هشدار داده بود.

از زمان سرنگونی دولت تحت حمایت غرب در افغانستان و روی کار آمدن طالبان، غربی‌ها برای تداوم کمک‌هایشان به افغانستان شرط گذاشته‌اند، دارایی‌های خارجی افغانستان را مسدود و اعلام کرده اند منتظر رفتار و سیاست های گروه طالبان هستند. به همین دلیل افغانستان با چالش های اقتصادی جدی روبرو شده و کارشناسان نسبت به وخامت اوضاع انسانی در این کشور هشدار داده اند.

از زمان حضور طالبان در راس قدرت افغانستان فعالیت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ افزایش یافته و دیگر سازمان‌های امدادرسان نیز در حال تشدید فعالیت هایشان هستند.

براساس این گزارش، در حالی که افغانستان با بحران رو به رو هست نماینده سازمان ملل کمک ها برای افراد نیازمند را کافی ندانسته است.

طالبان بارها از آمریکا خواست تا ۱۰ میلیارد دلار از سرمایه های افغانستان را آزاد کنند، اما مقامات آمریکایی از اهداء این پول به طالبان سرباز می زنند.

حتی روز شنبه هم رابرت ماردینی مدیرکل کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد که حمایت جامعه جهانی از گروه های امدادرسان برای ارائه خدمات اولیه در افغانستان امری مهم و ضروری به شمار می رود.

وی ضمن درخواست از جامعه جهانی برای تعامل با گروه طالبان هشدار داد که فعالیت گروه های امدادرسان به تنهایی نمی‌تواند مانع از بروز بحران انسانی در افغانستان شود.

ماردینی افزود: سازمان های امدادرسان و امور بشردوستانه با پیوستن به نیروهای دیگر می‌توانند کارهای بیشتری انجام دهند. این سازمان های امدادرسان فقط می‌توانند راه‌حل‌های موقتی ارائه کنند.

سازمان ملل اخیرا اعلام کرد که بودجه ای را اختصاص داده تا مستقیما به افغان ها ارائه شود که به گفته مدیرکل صلیب سرخ جهانی مشکلات را برای سه ماه حل‌وفصل می‌کند.

ماردینی خاطر نشان کرد که ۳۰ درصد از جمعیت ۳۹ میلیونی افغانستان با سوتغذیه شدید روبرو هستند و ۱۸ میلیون نفر نیز به کمک‌های انسانی یا حفاظت نیاز دارند.

این مقام ارشد صلیب سرخ گفته بود که هیچ سازمان امدارسان و بشردوستانه‌ای نمی‌تواند برای حل مشکلات کشوری جایگزین اقتصاد آن کشور شود.

 افغانستان که در سال های اخیر و اشغال کشور از سوی نیروهای غربی با وضعیت انسانی پیچیده ای روبرو بود پس از کنترل کشور توسط گروه طالبان با مشکلات بیشتری روبه رو شده که کمک فوری جامعه جهانی را می‌طلبد.