به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، وضعیت تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در سال ۱۴۰۰، نمایشگر ارائه آثاری متفاوت علیرغم همه تنگناها و شرایط سخت تولید در دوران کرونا است.
لیست فیلمهای مورد حمایت یا تولید شده توسط بنیاد سینمایی فارابی در این دوره که از تنوع ژانری و مضمونی بالایی هم برخوردارند میتواند خبر خوشی برای سلایق مختلف در سینما باشد و امید است پس از جشنواره فجر، اکران این فیلمها موجب رونق سینمای بعد از کرونا شود.
تطبیق با چشمانداز سازمان سینمایی
بنیاد سینمایی فارابی در سال ۱۴۰۰ با هدف نمایش آثار ارزشمند در حوزه سینمای انقلابی، دینی و اجتماعی با رویکرد «خانواده، اخلاق و امید» ضمن بهرهگیری از همه ظرفیتهای سینمایی ایران آثار متنوعی را تولید کرده که در حال آماده سازی برای حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر هستند.
یک فیلم با موضوع دفاع مقدس
فیلم سینمایی دسته دختران به نویسندگی و کارگردانی منیر قیدی، تصویری از مقاومت و ایثار زنان در روزهای پر تلاطم ابتدای جنگ و براساس روایتهای واقعی از مقاومت ۳۴روزه خرمشهر در دفاع مقدس.
یک فیلم با موضوع انقلاب اسلامی
فیلم سینمایی خط نجات به کارگردانی وحید موسائیان، فیلمی درباره انقلاب اسلامی و روزهای پایانی رژیم پهلوی، نقشآفرینی افسران مسلمان در ارتش و مبارزات آنها است.
دو فیلم اجتماعی
فیلم سینمایی نگهبان شب به نویسندگی و کارگردانی سیدرضا میرکریمی که فیلمی اجتماعی است. فیلم سینمایی شادروان به نویسندگی و کارگردانی حسین نمازی، فیلمی اجتماعی درباره زندگی خانوادهای حاشیهنشین در شهر تهران است.
یک فیلم با مضمون معناگرا و دینی
فیلم سینمایی بدون قرار قبلی به کارگردانی بهروز شعیبی، فیلمی معناگرا و دینی که از هویت و عشق ایرانیان به حضرت علی ابن موسیالرضا علیهالسلام حرف میزند.
چهار فیلم برای کودک، نوجوان و خانواده
فیلم سینمایی بیرو به نویسندگی و کارگردانی مرتضیعلی عباسمیرزایی، درباره زندگی توأم با مشکلات دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران علیرضا بیرانوند است. فیلم تلاشهای یک نوجوان علاقهمند فوتبال را برای رسیدن به سکوهای جهانی نشان میدهد. فیلم تلاش دارد تا امید را در بین نوجوانان زنده کند و نمونهای را برای آنها به تصویر بکشد.
فیلم سینمایی لیپار به نویسندگی و کارگردانی حسین ریگی: اولین فیلم سینمایی یک فیلمساز بلوچستان است. این فیلم در ژانر نوجوان در شهرستان چابهار ساخته شده و تلاش دارد تا زیباییهای استان سیستان و بلوچستان را به نمایش درآورد.
فیلم سینمایی بامبالا به نویسندگی و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی، فیلمی خانوادگی در جهت تحکیم خانواده و تلاش کودکان برای حفظ خانواده خودشان است.
فیلم سینمایی پسران دریا بهکارگردانی افشین هاشمی و حسین قاسمی جامی هم با موضوع نوجوان ساخته شده و از معدود فیلمهای موجود در حوزه نوجوان است که روایت آن در دو اپیزود با دو قصه مستقل و در دو نقطه جغرافیایی متفاوت ارائه شده است.
یک فیلم حادثهای
فیلم سینمایی لایههای دروغ به نویسندگی و کارگردانی رامین سهراب، فیلمساز جوان ایرانی - فنلاندی که در اولین فیلم خود، به یک موضوع اکشن و حادثهای پرداخته است.
تداوم توجه به فیلمسازان زن
منیر قیدی که فیلم اولش ویلاییها در بنیاد سینمایی فارابی تولید شد، امسال هم فیلم دسته دختران را تولید کرده است. هر دو فیلم این فیلمساز زن با مضمون دفاع مقدس ساخته شده است.
همچنان تأکید بر تنوع اقلیمی
امسال نیز فیلمهایی که در بنیاد سینمایی فارابی تولید شده، در نقاط مختلف کشور جلوی دوربین رفتهاند که از آن جمله میتوان به تولید بدون قرار قبلی در استان خراسان رضوی، لیپار در استان سیستان و بلوچستان و پسران دریا در استان مازندران و جزیره قشم استان هرمزگان اشاره کرد.
تولید مشترک در سال سخت
در ادامه برنامههای بنیاد در ارتقای کمی و کیفی تولیدات مشترک، امسال نیز فیلم لایههای دروغ در ایران و فنلاند فیلمبرداری شده و جزو تولیدات مشترک بنیاد سینمایی فارابی و شرکتهای فنلاندی است.
حضور چهرههای شاخص پشت دوربین
از فیلمهای فهرست بالا که در آنها فیلمسازان شاخصی دیده میشود تا شش فیلم سینمایی دیگری که در مراحل ساخت و تولید قرار دارند، تلاش شده تا به حضور چهرههای شاخص سینمای ایران پشت دوربین توجه شود.
با توجه به شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا و اثر مستقیم آن بر اکران سینماها، بنیاد سینمایی فارابی علاوه بر اکران عمومی در سالنهای سینما، جهت ارائه آثار سینمایی در پلتفرمها و صداوسیما باهدف ارتباط آثار با مخاطب و منتفع شدن صاحبان آثار، برنامههای خود را در این حوزه اجرا کرده و در این زمینه نیز فعالیت تولید اثر را توسعه خواهد داد.